nieuws

Zomerschool voor senioren bij bakker Pieter Vermeulen

Nieuws 590

Zomerschool voor senioren bij bakker Pieter Vermeulen
Foto: Facebookpagina Ouderen Vereniging Vlijmen-Dorp

Bakker Pieter Vermeulen in Haarsteeg verzorgde een cursus vlecht- en worstenbroodjes maken voor elf senioren in het kader van Zomerschool Senioren.

De Zomerschool Senioren wordt georganiseerd voor de ouderen om de eenzaamheid tegen te gaan. ‘Vooral in de zomervakantie ligt voor ouderen de eenzaamheid op de loer. Kinderen, of de buren zijn met vakantie. Dan duren de dagen lang, wij doorbreken dat’, zeggen Ria de Lepper en Ria de Folter van Senioren Overleg Gemeente Heusden tegen het Brabants Dagblad.

Programma

De deelnemers aan de Zomerschool betalen een kleine bijdrage voor hun deelname. Er zijn verschillende onderdelen waar ze uit kunnen kiezen van sieraden repareren tot een bezoek brengen aan een kunststoffabriek in Waalwijk.

Archief Bakkerswereld

Plezier

Vorige week stond een workshop bij Warme Bakker Pieter Vermeulen in Haarsteeg op het programma. De deelnemers leerden eerst hoe ze een vlechtbrood moeten maken. Het deeg hiervoor was al voorbereid. Daarna kregen de negen dames en twee heren uitleg over hoe ze een goed worstenbroodje maken. Na het maken van de broodjes werden deze uiteraard smakelijk geproefd. ‘Ik vind het fantastisch om te doen. Nee, het heeft niks met klantenbinding te maken. Je geeft die mensen zoveel plezier. En ze ontdekken een beetje hoe het bakkersvak in elkaar steekt’, zegt Vermeulen.

Reageer op dit artikel