nieuws

Worstenbroodijs onverwacht succes

Nieuws 420

IJsmaker Björn Cocu ontwikkelde voor televisieprogramma ‘t Brabantse Buske speciaal worstenbroodijs. Een ludieke actie wat uitliep op een ongekend succes.

Worstenbroodijs onverwacht succes
Foto: Facebookpagina Björn Cocu

Dit meldt Omroep Brabant op haar website. IJsmaker Björn Cocu maakte het ijs speciaal voor het televisieprogramma ’t Brabantse Buske van de zender. ‘De reacties zijn zo extreem dat we bij gaan produceren!’, laat hij weten aan Omroep Brabant.

‘Mensen vragen om een tweede bol om het nog een keer te beleven’, vertelt Cocu. ‘Klanten zijn verbaasd en verrast.’ Ook landelijk krijgt het worstenbroodijs flink wat aandacht. Donderdagochtend trok Cocu naar de studio van Edwin Evers om daar ijs te scheppen voor Radio538.

Niet zomaar ijs

De ijsmaker heeft veel tijd gestoken in zijn worstenbroodijs. ‘We willen niet provoceren, maar we gebruiken ijs als medium van alle geuren, kleuren en smaken. We hebben het worstenbroodje afgebroken naar moleculair niveau en daar ijs van gemaakt. Het zoete en kruidige van de specerijen in het ijs zijn complementair aan het hartige van het worstenbroodje.’

Reageer op dit artikel