nieuws

Frank van Eerd opnieuw Gamechanger in Food100

Nieuws 729

Frank van Eerd opnieuw Gamechanger in Food100
Foto: de Bisschopsmolen

Eigenaar Frank van Eerd van de Bisschopsmolen is ook dit jaar toegelaten tot de Food100 als Gamechanger. De bakker uit Maastricht heeft dat verheugende nieuws begin deze week gehoord.

Frank van Eerd werd in 2017 voor het eerst aangemerkt als Gamechanger in een speelveld van belangrijke beslissers in de voedselketen. ‘Het is een hele eer om als bakker samen met mensen als Dick Veerman (Foodlog), Jonnie Boer (De Librije) en Joris Bijdendijk (RIJKS) deel te mogen uitmaken van de belangrijkste gamechangers en changemakers van huidige én toekomstige voedingsorganisaties’, vertelde hij toe aan Bakkerswereld. Afgelopen maandag hoorde Van Eerd dat hij opnieuw een jaar mag meedenken over duurzaam innoveren op voedselgebied. ‘Ik mag weer een jaar’, vertelt de bakker opgetogen.

Duurzame samenwerkingen

Het verduurzamen en innoveren van de voedingsindustrie zijn al jaren een van de belangrijkste drijfveren van Van Eerd. De bakker bewaakt daarbij het goede uit het verleden en maakt de koppeling met de kennis en samenleving van nu. ‘Bij de Bisschopsmolen zijn we echt bezig met MVO. Er is nog zoveel te ontdekken op voedselgebied. We willen dat er zorgvuldig en respectvol wordt omgegaan met mens, dier en milieu. Alleen zo kunnen we bouwen aan een gezond voedselsysteem voor toekomstige generaties. Daar maken we ons sterk voor!’

Wat is de Food100?

De Food100 beschouwt zichzelf als het voedselnetwerk van de toekomst. Dit vrij nieuwe initiatief koppelt gevestigd talent aan aanstormend talent, waarbij voeding, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid de leidraad zijn.
De initiatiefnemers – Food Youth Movement, Food Inspiration Magazine, Agro Food Capital, Food Hub en Rabobank – erkennen dat het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. ‘De race to the bottom in food moet gekeerd worden’, stellen zij. ‘De epidemie van obesitas, aantasting van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden.’

Benoeming voor 1 jaar

In principe geldt de benoeming van de leden voor 1 jaar. Daarna kunnen de leden opnieuw het proces in, waarbij een onafhankelijke jury opnieuw een selectie maakt van 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’. Van Eerd behoort tot de laatste groep.

Reageer op dit artikel