nieuws

Belastingdienst start voorlichting rond verhoging btw

Nieuws

De belastingdienst begint deze week met een campagne gericht op ondernemers om de gevolgen van de verhoging van het lage btw-tarief onder de aandacht te brengen. De verhoging gaat in op 1 januari, maar volgens de dienst moeten ondernemers nu al aan de slag gaan met de voorbereidingen.

Belastingdienst start voorlichting rond verhoging btw

De belastingdienst wijst ondernemers erop tijdig te beginnen met de 9-procentregeling, om te zorgen dat administratie, prijzen van goederen en diensten en de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang op orde zijn.

Tarief gaat naar 9 procent

‘Offertes die in 2018 worden gemaakt voor goederen of diensten die 2019 worden geleverd, moeten uitgaan van een btw-tarief van 9 procent’, zo noemt de Belastingdienst een complicatie van het hogere tarief dat nog officieel op Prinsjesdag moet worden aangekondigd. De verhoging van de btw maakt deel uit van het Belastingplan 2019, hierin wordt ingezet op minder belasten van inkomen en meer van consumptie.

Grote zorg

Onder meer in de supermarktbranche is met grote zorg gereageerd op het plan van het nieuwe kabinet om de btw op dagelijkse producten te verhogen van 6 naar 9 procent. Het overgrote deel van de supermarktomzet valt onder het lage tarief. Vooral in de buurt van de grens met Duitsland kan dit voor omzetverlies gaan zorgen, stelde CBL-directeur Marc Jansen eerder.

Reageer op dit artikel