nieuws

Van Beckhoven: ‘AD Oliebollentest zorgde voor betere oliebollen’

Nieuws

Van Beckhoven: ‘AD Oliebollentest zorgde voor betere oliebollen’
Robèrt van Beckhoven. Foto: Michel Zoeter.

‘De AD Oliebollentest zorgde voor betere oliebollen’, dat zegt Robèrt van Beckhoven in een reactie op het besluit van het landelijke dagblad om te stoppen met zijn jaarlijkse oliebollentest. De Meester Boulanger en Meester Patissier geeft aan dat besluit te betreuren.

Robèrt van Beckhoven deed zijn uitspraak in de ochtendshow Goeiemorgen Lex van Lex Gaarthuis op Radio 10. ‘Een jaar of tien geleden kregen we nog op veel plaatsen van die vetbollen te eten, en door die test gingen bakkers zich er veel intensiever mee bezig houden. Er kwam meer aandacht voor de kwaliteit van het product’, aldus de Meester Boulanger en Meester Patissier.

Niet objectief

Het AD maakte eerder op de dag bekend te stoppen met de jaarlijkse Oliebollentest. Daarnaast verdwijnen ook de Friettest en de Haringtest. Het dagblad besloot daartoe nadat was gebleken dat ‘de keurmeesters niet objectief zijn en de begeleidende tekst bij hun oordelen soms onnodig grievend’.

‘Te rigoureus’

Van Beckhoven noemt het verdwijnen van de Oliebollentest ‘te rigoureus’. De Meester Bakker en Meester Patissier is van mening dat het AD het ‘ook wat respectvoller had kunnen insteken’: ‘Ik vind ook dat we niet op de wereld zijn om elkaar kapot te maken, zoals ook wel eens gebeurde in die test, maar waarom geen test waarin je alleen de beste dertig publiceert bijvoorbeeld? Of het commentaar gewoon anders formuleren.’

Reageer op dit artikel