nieuws

Inschrijving zestiende editie Nationaal Schoolontbijt geopend

Nieuws 1614

Inschrijving zestiende editie Nationaal Schoolontbijt geopend
Opening Nationaal Schoolontbijt in het Rijksmuseum vorig jaar bij de Nachtwacht.

Alle bassischolen in Nederland kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar vindt de zestiende editie van dit educatieve ontbijtevenement plaats. In de week van 5 t/m 9 november schuiven op duizenden bassischolen weer honderdduizenden kinderen aan tafel voor een gezond en gevarieerd ontbijt.

Met speciaal lesmateriaal ontdekken leerlingen meer over de meest gezonde start van de dag. Bovendien brengen scholieren in veel gemeenten hun burgemeester weer een ontbijtje in het stadhuis.

Aan de jubileumeditie vorig jaar namen ruim 560.000 kinderen op 2.900 scholen deel. En 270 burgemeesters aten in het stadhuis een broodje met een groep leerlingen. De ontbijtweek had het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ en startte toen met een ontbijt onder de Nachtwacht in het Rijksmuseum, muzikaal omlijst door een koor van Kinderen voor Kinderen. Het Jeugdcultuurfonds was het goede doel van die vijftiende editie.

Mooie rapportcijfers

De afgelopen jaren mocht het Nationaal Schoolontbijt rekenen op een groeiend aantal deelnemende scholen en burgemeesters. Ook dit jaar verwacht de organisatie meer inschrijvingen dan vorig jaar. In een grootschalige enquête gaven scholen de vorige editie een 7,9 als rapportcijfer en gemeenten een 8,4. De komende editie ontvangen scholen die zich nu aanmelden in november een nog uitgebreider ontbijtpakket met meer gezonde variatie, dat zoals elk jaar voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. De precieze inhoud van het pakket, het thema, het goede doel en andere bijzonderheden rond het landelijke ontbijtfeest maakt de organisatie later bekend.

Reageer op dit artikel