nieuws

NBOV stelt ALV in teken van de toekomst

Nieuws 1107

Uw toekomst begint nu. Dat is de slogan waarmee de NBOV haar algemene ledenvergadering (ALV) op 17 april ingaat. Leden worden uitgedaagd antwoord te geven op de vraag: welke kansen en perspectieven ziet u voor uw bedrijf? Ook de plannen en nieuwe stijl van de NBOV zelf komen aan bod.

NBOV stelt ALV in teken van de toekomst
Afbeelding: NBOV

Het eerste deel van de middag in het Mindcenter in Vianen is alleen toegankelijk voor de leden van de NBOV. De ondernemersorganisatie praat de leden dan bij over de plannen en nieuwe stijl van de NBOV.

Uljee nieuw bestuurslid

Ook wordt Daniëlle Uljee voorgedragen als nieuw bestuurslid van de NBOV. Zij was eerder lid van de klankbordgroep cao en houdt zich bedrijfsmatig vooral bezig met financiën en personeel. Uljee runt samen met haar broer Thomas Meesterbakker Uljee, een brood- en banketbakker en chocolaterie, met 10 filialen in Rotterdam-Zuid en in gemeenten ten zuiden van Rotterdam.

Toekomstgerichte sessies

Vanaf half vier start het openbare gedeelte, waarvoor ook niet-leden zich via de site van de NBOV kunnen aanmelden. In vier praktijksessies nemen diverse sprekers de leden mee in toekomstgerichte onderwerpen. Elke sessie duurt een half uur. ‘In één middag bent u op de hoogte van toekomstproof’, verantwoord en kredietwaardig ondernemen, en weet u hoe snel u daar nu al mee begint’, aldus de NBOV.

Verantwoord (duurzaam) ondernemen, komt aan bod. Net als: minder voedsel verspillen, goed werkgeverschap, sociale betrokkenheid en eerlijk zijn over eten. Allemaal zaken die aangeven dat de rol van de (banket)bakker in de maatschappij verandert.

Pieter Goudswaard (MVO Nederland) en NBOV-lid Frank van Eerd leggen in hun sessie uit waarom duurzaamheid nú begint.

Proof Bakery

Vicky Littlejohn vertelt samen met studenten van de nieuw op te zetten Proof Bakery waarom het starten van een ambachtelijke bakkerij een trend is, waarom jongeren en zij-instromers kiezen voor de bakkerij en over hoe zij omgaan met ondernemerschap.

Robert van de Leur, ondersteuner van de Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) en Johan Weggeman (NBOV-beleidsmedewerker Economie en coördinator KBO) vertellen over de financieringsvormen van nu. En waarom de KBO een eigentijdse mix is van bankieren en crowdfunding.

Omdat ook investeren in medewerkers essentieel is voor toekomstproof ondernemen, gaan Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute, en Carla Zwierstra van de Nationale Bakkerij Academie, in hun sessies in op de waarde van menselijk kapitaal.

Pieter Bienefelt verzorgt lunch

Wereldkampioen Broodbakken en Meester Boulanger Peter Bienefelt zorgt voor de lunch. Daarnaast deelt hij zijn kennis en ervaring met de aanwezigen.

Programma
12.30 uur – Inloop met lunch
13.30 uur – Start algemene vergadering
15.30 uur – Start themamiddag ‘Uw toekomst begint nu’.
18.00 uur – Afsluiting met walking dinner

Aanmelden is mogelijk tot 9 april via nbov.nl/alv

Lees ook: Bakkerspedia overgedragen aan NBA

 

Reageer op dit artikel