nieuws

De Rouw verkoopt macarons in strijd tegen taaislijmziekte

Nieuws 990

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte. Tussen 15 en 21 maart doneert De Rouw 50% van de opbrengst van alle verkochte verpakkingen macarons aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

De Rouw verkoopt macarons in strijd tegen taaislijmziekte

De actie is een initiatief van Relais Desserts dat jaarlijks Jour du Macaron organiseert. Aangesloten leden doneren via acties geld ter bestrijding van de taaislijmziekte. Dit jaar is de Jour du Macaron op 20 maart.

Arthur de Rouw is als enige Nederlandse patissier is aangesloten bij deze internationale vereniging van toppatissiers. De macaronverkopen voor het goede doel vinden plaats tussen 15 en 21 maart 2018.

Bijdrage aan strijd tegen taaislijmziekte

Arthur de Rouw: ‘Het voelt goed om via ons mooie ambacht bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met deze ernstige longziekte, die nog steeds niet te genezen is. Ik kan mijn passie voor macarons goed kwijt in deze sympathieke actie.’

Het maken van lekkere en mooie macarons is moeilijk en vraagt veel vakmanschap, kennis en kunde, legt de toppatissier uit. ‘Net als al onze producten maken wij onze macarons met de hand, waardoor we alle aandacht aan deze delicate delicatesse kunnen geven. Tijdens de actieweek zorgen we voor macarons met bijzondere vullingen en smaakcombinaties die we ook nog eens mooi verpakken. Hierdoor zijn de macarons ook een mooi geschenk. Wat is er nu niet mooier dan het goede doel te steunen door te genieten van heerlijke macarons.’

De actie is mede mogelijk gemaakt door sponsoren als FrieslandCampina, Valrhona, Markelbach&Corne, Beko Verpakkingen en Q-Promotions.

Pierre Hermé ‘uitvinder’ macaron

Jour du Macaron is 13 jaar geleden opgezet door de internationaal bekende toppatissier Pierre Hermé, samen met Relais Desserts. Een van de specialiteiten van Hermé is de macaron, waarmee hij wereldwijd bekend werd. Zes jaar geleden bracht Hermé een bezoek aan patisserie De Rouw.

Documentaire

Bij De Rouw is niet alleen Arthur de Rouw een groot fan van de macaron, ook medewerker Jimmy heeft een hart voor macarons. Hij staat centraal in een documentaire over het maken van macarons en over de actie voor de NCFS. De korte documentaire is hieronder te bekijken.

De langere versie van #MacaronDay is ook te bekijken.

Klanten die in de actieperiode niet in de gelegenheid zijn in de winkel macarons te kopen en die toch mee willen snoepen voor het goede doel, kunnen hun macarons online bestellen in de webshop van De Rouw.

Over Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw in Vught maakt al 55 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.

Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes.
De winkel is een lust voor het oog en een plezier voor de fijnproever. Winkelbezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand.
De Rouw levert haar patisserie aan consument, bedrijf en de tophoreca. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het Pick Up Point kunnen worden afgehaald.

 

Reageer op dit artikel