nieuws

Chocolate Heaven nieuw event in Maastricht

Nieuws 1181

Chocolate Heaven is de naam van het chocolade evenement dat tweede Paasdag in Maastricht wordt gehouden. Chocolatier achter het event is Ralph Hagen.

Chocolate Heaven nieuw event in Maastricht

Chocolate Heaven is volgens de organisatie het eerste en ultieme evenement rondom hoogwaardige en duurzaam geproduceerde single-origin-chocolade. In de Augustijnenkerk in Maastricht kunnen consumenten de gehele tweede paasdag terecht voor presentaties, smaakcombinaties met andere lekkernijnen, workshops en zelfs een chocolade diner.

Matches met andere lekkernijen

Voor het evenement zijn met zorg geselecteerde producenten uitgenodigd, die hun producten aanbieden op de markt. Alle producenten hebben producten die perfect matchen met chocolade. Denk aan de combinatie : bier & chocolade of wijn & chocolade, maar ook kaas & chocolade is een voltreffer.

Het aanbod aan chocolade tijdens het even is groot en voor de liefhebbers is er ook keuze uit 6 soorten chocolade-ijs. De dag begint met de zoektocht naar de hemelse eitjes ! Voor de kinderen en hun ouders hebben we het paaseitjes zoeken verheven tot iets hemels.

Chocolatier Ralph Hagen

Chocolater Ralph Hagen heeft in zijn bedrijf Darq enkele jaren geleden het roer volledig omgegooid en werkt alleen nog met hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade. ‘We gebruiken extreem kostbare couvertures voor de productie van onze pralines, patisserie en andere producten’, meldt het atelier op zijn site.

‘Hiermee hebben we als een van de weinige chocolatiers de stap gezet om de grote chocolademakers aan de kant te zetten en te gaan inkopen bij de kleine artisanale producenten die voornamelijk als doel hebben een duurzame productie te draaien en de hoogste kwaliteit te leveren. De prijzen liggen vele malen hoger dan de fabrieksmatig gemaakte couvertures – maar het kwaliteitsniveau ligt dan ook evenredig hoog. Je koopt bij ons dan ook niet een scherp geprijsd product, maar een verantwoord en met zorg gemaakt product tegen een prijs die de inkoop van kostbare chocolade moet dekken.’

Het programma

Voor tweede paasdag zijn de prijzen redelijk te noemen.

Paasevent – Kind (tot 12 jaar) 6,00

Vanaf 10:00 uur openen de deuren voor de kinderen en hun ouders… de kinderen mogen in de kerk naar hartelust spelen, zich laten schminken en op zoek gaan naar de hemelse eitjes.

Paasevent – volwassenen  2,50

Vanaf 10:00 uur openen de deuren voor de kinderen en hun ouders… de kinderen mogen in de kerk naar hartelust spelen, zich laten schminken en op zoek gaan naar de hemelse eitjes. Inclusief koffie / thee en … chocolade

Dagticket Volwassenen  9,50

Dit ticket geeft van 12:00 – 17:00 uur toegang tot het evenement inclusief workshops, lezingen en pairings (de combinatie-proeverijen).

Dagticket kind   6,00

Dit ticket geeft van 12:00 – 17:00 uur toegang tot het evenement inclusief workshops, lezingen en pairings.

Chocolate Dinner – Wine & Dine  79,50

Deelnemers ontvangen een volledig verzorgde culinaire avond rondom het thema chocolade. Een vier gangen diner met bijpassend wijn arrangement, dessert en koffie met friandises.

Chocolate dinner + dagticket   82,50

Deelnemers ontvangen een volledig verzorgde culinaire avond rondom het thema chocolade. Een vier gangen diner met bijpassend wijn arrangement, dessert en koffie met friandises. Inclusief toegang tot het evenement.

Reageer op dit artikel