nieuws

Baskin-Robbins lanceert ice cream bakery in Nederland

Nieuws

Baskin-Robbins lanceert ice cream bakery in Nederland

Baskin-Robbins, de grootste ijsketen ter wereld, opent binnenkort zijn nieuwste ice cream bakery in Nederland, vermoedelijk in Amsterdam. De keten denkt aan tien tot vijftien zaken in Nederland.

Het Amerikaanse merk Baskin-Robbins is al 70 jaar leider op het gebied van (ijs)smaakinnovaties. Het bedrijf is onderdeel van Dunkin’ Brands International van Amba Daoud B.V., dat enorm aan de weg timmert in Nederland met Dunkin’ Donuts. ‘We kijken er erg naar uit om ook met hen Baskin-Robbins’ brede selectie van ijssmaken, creatieve ijscakes, milkshakes en smakelijke ijstraktaties in Nederland uit te rollen’, zegt John Varughese, vice-president van van Dunkin’ Brands International.

Baskin-Robbins heeft momenteel meer dan 7.900 restaurants in 53 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 400 winkels in Europa alleen al.

Eind april

Eind april opent de eerste winkel van het merk. Waar die komt wordt later bekendgemaakt. Nog dit jaar volgen een tweede en een derde ijssalon en de jaren erna wil Baskin-Robbins uitgroeien tot tien à vijftien winkels in Nederland, zo laat het bedrijf weten aan Misset Horeca.

Baskin-Robbins Nederland

De Nederlandse winkels gaan naast ijsjes en milkshakes ook ijstaarten, warme dranken en gebak zoals crèpes en wafels verkopen. Het potentieel aan taarten is groot.

Daarnaast wil Baskin-Robbins producten in de supermarkt gaan verkopen. Ook moeten de ijsjes via maaltijdbezorgers als te bestellen zijn. In de Baskin-Robbins stores zal een uitgebreide selectie van het premium ijs aanwezig zijn, zoals de klassieke smaken Pralines ’n Cream, Jamoca Almond Fudge, Mint Chocolate Chip and Very Berry Strawberry, naast regionale favorieten als Blueberry Panna Cotta en Caramel Honeycomb Candy.

Gebak en warme chocomelk

‘Nu is het juiste moment omons beroemde ’31 smaken’ premium ijs, naast een grote range aan andere ijstraktaties, in Nederland te introduceren’, aldus Nabil Besali, eigenaar van Amba Daoud. ‘Onze stores zullen ook heerlijke drankjes en andere baked goods bevatten. We kijken er naar uit om onze eerste shop te openen deze lente, meerdere vestigingen zullen in de komende maanden volgen.’

Naast het vaste assortiment van ijssmaken en andere frozen desserts gaat Baskin-Robbins in Nederland ook verschillende drankjes en gebak verkopen zoals lattes, warme chocolademelk, versgebakken Belgische wafels, crêpes, churros en cookies en brownies.

Baskin-Robbins heeft momenteel meer dan 7.900 restaurants in 53 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 400 winkels in Europa.  De keten werd in 1945 opgericht in de Californische plaats Glendale. De ijsketen is een zusterbedrijf van Dunkin’ Donuts, dat vorig jaar zijn entree maakte in Nederland. Het bedrijf is vooral groot in de Verenigde Staten. In Europa is het vooral actief in Spanje en Engeland.

Over Baskin-Robbins

Baskin-Robbins is ‘s werelds grootste ijsketen. Ze heeft een breed assortiment aan verschillende heerlijke smaken en meer dan 7900 winkels in 53 landen over de hele wereld verspreid. Het merk werd opgericht door twee enthousiaste ijsliefhebbers wiens passie voor ijs leidde tot de creatie van vele iconische ijssmaken, waaronder Pralines ’n Cream, Jamoca® Almond Fudge en Very Berry Strawberry. Tegenwoordig heeft Baskin-Robbins meer dan 1300 ijssmaken en bieden ze op maat gemaakte ijsjes, bevroren drankjes en ijscoupes. Bij Baskin-Robbins vinden ze het belangrijk dat het niet alleen gaat om het eten van een ijsje, maar dat je speciale momenten samen deelt. Alle winkels zijn er ook zo op ingericht dat je herinneringen kan delen en samen kan genieten van een breed scala aan heerlijke smaken waaronder de nieuwe smaak van de maand, die ze elke maand opnieuw introduceren.

Foto's

Reageer op dit artikel