nieuws

Van der Veer wil pintarieven collectief aanpakken

Nieuws 1407

Remco van der Veer wil een actie ontketenen om banken ertoe aan te zetten met redelijke pintarieven te komen voor het midden- en kleinbedrijf. ‘Als we naar de banken en providers gaan met 2 miljoen transacties per maand, kunnen we een vuist maken.’

Van der Veer wil pintarieven collectief aanpakken
Foto: Pin.nl

De zoon van Echte Bakker Jaap van der Veer uit Barneveld vindt de huidige pintarieven de spuigaten uitlopen. Hij inventariseert welke bakkers met welke banken en met welke providers zaken doen, via de speciaal hiervoor aangemaakte website pincollectief.nl en de daaraan gekoppelde facebookpagina. Zo wil hij per bank tot collectieven van bakkerij- en horecaondernemers komen, die dan als één contractant met de banken zaken kunnen doen als het gaat om pintransacties. Tegen lagere tarieven dus.

‘De kosten lopen nu enorm op zodra je meer dan 2000 klanten per week hebt. Voor de eerste 2000 transacties heb je een abonnement van ongeveer 80 euro, maar de bundel verhogen met nog eens 2000 voor bijvoorbeeld €10 extra kan niet. Voor de tweede 2000 transacties betaal je dan ineens €120. De bankkosten zijn erg hoog, terwijl het nergens over gaat want alles is geautomatiseerd, maar banken doen daar niets aan’, aldus Remco van der Veer.

Pintarieven supermarkten voordeliger

In vergelijking met supermarkten betalen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf circa 5 a 6 cent per pinbetaling, terwijl dit voor supermarkten beneden de 4 cent ligt. Dit komt doordat supermarkten als keten of collectief bij banken lagere tarieven kunnen afspreken, afdwingen zelfs. In het midden- en kleinbedrijf speelt de versnippering ondernemers parten; ook ondernemersorganisatie NBOV is het tot nu toe niet gelukt om collectieve afspraken met banken te maken over lagere tarieven.

De NBOV wil de pintarieven ook aanpakken. De branchevereniging is om die reden in gesprek met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). ‘De lobby voor een vast laag tarief voor de kleine bedragen wordt voortgezet, onder andere bij Kamerleden. De andere versbranches ondersteunen deze lobby’, liet Johan Weggeman van de NBOV eind december weten aan Bakkerswereld.

Brief schrijven helpt niet

Remco van der Veer: ‘Het interesseert de banken echt niet als jij als individuele bakker een brief schrijft of aan de balie vraagt of je een ander contract kunt afsluiten. Daarvoor ben je als kleine ondernemer niet interessant genoeg, maar het gaat wel om tonnen per jaar in totaal.’

De jonge ondernemer, die in het bedrijf van zijn ouders is gestapt, wil ook proberen horeca-ondernemers die met dezelfde problematiek kampen, bij zijn collectief te betrekken. Ook de NBOV heeft inmiddels contact met hem gezocht, aldus Van der Veer, die zelf geen NBOV-lid is en om die reden niet uit eigen beweging contact zocht met de organisatie.

Ook met organisaties in de slagerij heeft hij inmiddels contact gelegd. ‘We proberen er zoveel mogelijk ondernemers bij te betrekken’, aldus Remco van der Veer.

MKB ondernemers opgelet!Vind u ook dat u teveel betaald voor uw PIN transacties? Een brief sturen naar de bank met de vraag om kostenverlaging heeft niet geholpen? Kom in actie met het PIN collectief. Als ZZP/MKB’er betaalt u meer dan het dubbele tarief voor een pintransactie ten opzichte van de groot winkelbedrijven. Hier moet iets aan worden gedaan! Meld u nu aan: https://www.pincollectief.nl/inschrijfformulier/

Geplaatst door PIN Collectief op dinsdag 13 februari 2018

 

Zie ook: www.pincollectief.nl

 

 

Reageer op dit artikel