nieuws

Bananenbrood genomineerd voor Favoriet Bioproduct

Nieuws 797

Bananenbrood is van een dertien genomineerde producten voor het Favoriete Bioproduct op de Biobeurs in Zwolle. Het brood wordt gemaakt van overrijpe bananen van groothandel Udea. Dit is de franchise-organisatie van de biologische supermarkten van Ekoplaza waar het bananenbrood te koop is. Het brood komt uit de ovens van biologische zorgbakkerij Kentalis van cateringbedrijf Hutten.

Bananenbrood genomineerd voor Favoriet Bioproduct
Bananenbrood

Het bananenbrood behoort tot de nieuwe biologische producten die dit jaar in aanmerking komen voor de titel Favoriet Bioproduct-2018. Bezoekers van de Bio beurs kunnen op de producten stemmen door bij binnenkomst de deelnemende producten te proeven. De uitslag wordt op donderdag 18 januari om 16.15 uur bekendgemaakt op het Foodplein.

Het biologische bananenbrood voor Ekoplaza bestaat, naast de rijpe bananen, uit biologisch spelt en volkoren. Het product gaat diepgevroren in een colli met drie broden, te verdelen in plakken, naar de winkels en is na ontdooien gereed voor verkoop.

De biologische supermarktformule Ekoplaza, die nu ruim zeven jaar actief is, omvatte vorig jaar zo’n 45 eigen en 38 zelfstandige vestigingen en wil dit jaar doorgroeien naar 59 eigen en 52 zelfstandige winkels. De keten heeft naast de winkels van gemiddeld 350 vierkante meter een webshop met ruim 7000 biologische producten. De nadruk in het assortiment ligt op een vers en 100 procent biologisch assortiment.

Naar biologisch als lifestyle

Ekoplaza ontwikkelt zich stap voor stap naar biologisch als een lifestyle formule. De franchiseformule neemt de consument mee naar biologisch leven en eten met een biologische supermarkt met traiteur, lunchroom en cosmetica afdeling aan de Amsterdamseweg in Utrecht . Op deze locatie worden medewerkers van Ekoplaza bijgeschoold in de Ekoplaza Academie om te kunnen blijven inspelen op de wensen en behoeften van de klant.

Een eerste City Store van 140 vierkante meter opende in de Zadelstraat, eveneens in de Domstad. In deze winkel ingericht op to go producten en online bestellen, is een vers to go-ontbijt en verse broodjes verkrijgbaar en de klant kan bestellen bij een pick up point in de winkel. Zijn bestelling kan de volgende dag worden afgehaald.

Bio beurs: laatste nieuws in biologisch

De Bio beurs, die volgende week plaatsvindt op woensdag 17 en donderdag 18 januari, wordt op 17 januari officieel geopend door koningin Maxima. Ook minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten is bij de opening aanwezig en geeft een speech.

De Bio beurs, gericht op de professioneel geïnteresseerde in biologische landbouw, trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. De vakbeurs met 360 standhouders en ruim 80 workshops en lezingen brengt de laatste ontwikkelingen in de biologische sector aan bod. Op het foodplein vindt live cooking met topproducten plaats.

Verkiezing Beste biologische winkel 2018

Op de beurs wordt ook voor de zesde keer op rij de verkiezing Beste biologische winkel van Nederland gehouden. Ekoplaza was tijdens de Biobeurs in Zwolle met de winkels in Alkmaar en Schoorl en de City Store in Utrecht genomineerd voor de verkiezing Beste Biowinkel 2017.

De elf genomineerden voor dit jaar in de categorieën webwinkel, boerderijwinkel, middelgrote en grote winkel zijn te vinden op Beste biologische winkel 2018 . De jury maakt op woensdag 17 januari 2018 van 20.15 tot 21.00 uur in de Suyderseezaal bekend welke winkels zich een jaar lang Beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

Bio beurs 2018 in de IJsselhallen in Zwolle is geopend op woensdag 17 januari van 11.00 tot 21.00 uur en op donderdag 18 januari van 10.00 tot 19.00 uur.

>> Lees ook: ‘Nederlander besteedt meer geld aan eten en drinken buiten de deur’

Reageer op dit artikel