nieuws

Bakery Nexus lanceert nieuwe opzet voor oud-leden

Nieuws

Bakery Nexus lanceert nieuwe opzet voor oud-leden
Foto: Bakery Nexus

Vanuit de sector bestaat de behoefte om na Bakery Nexus aan te sluiten bij een vereniging met een soortgelijke identiteit. Bakery Nexus speelt in op de behoefte met een nieuwe opzet.

Het idee voor de nieuwe opzet van Bakery Nexus voor oud-leden is voorgelegd aan de betreffende oud-leden en zij reageerden enthousiast, volgens voorzitter Wouderick van Dam. ‘Zeker twintig oud-leden hebben aangegeven hieraan deel te willen nemen.’

Bakery Nexus heeft ervoor gekozen om de oud-leden op twee fysieke momenten in het jaar te laten aanhaken bij een Nexus-bijeenkomst. ‘Op die manier kan er kruisbestuiving ontstaan en kunnen ervaringen worden gedeeld. Uiteindelijk hebben de oud-leden nog steeds dezelfde passie voor de bakkerij als de huidige leden.’

Gat tussen Nexus en Genootschap te groot

De netwerkclub wordt in de sector gezien als de voorbode van het Genootschap voor de Bakkerij. ‘Maar het gat tussen Bakery Nexus en het Genootschap blijkt te groot’, zegt Van Dam. ‘Oud-leden van Bakery Nexus zijn gewend om actief bezig te zijn en hebben al een soort verbondenheid met elkaar gecreëerd. Zodra zij het schip verlaten, valt dat weg.’

Geale de Haan, voorzitter van het Genootschap voor de Bakkerij, begrijpt wat Van Dam zegt, maar is het er niet helemaal mee eens. ‘Het ligt wat genuanceerder. Ik denk eerder dat het Genootschap onbekend is en dat maakt onbemind. Ik zie wel de noodzaak en het nut om de krachten te bundelen. We dienen hetzelfde belang en waar een wil is, is een weg. Volgende week ga ik daarom met Wouderick om tafel om te kijken wat Bakery Nexus en het Genootschap voor elkaar kunnen betekenen.’

Leestip: ‘Genootschap moet sexy worden’

In eerste instantie heeft Bakery Nexus geprobeerd het gat tussen Nexus en het Genootschap op te vullen door de leeftijdsgrens voor het verlaten van de club op te hogen van 35 naar 38 jaar, maar dat bleek niet genoeg. Deze leeftijdsgrens is in eerste instantie in het leven geroepen om binnen de club ruimte te maken voor nieuwe aanwas. ‘Het Genootschap kampt echter met een ietwat stoffig imago en oud-leden van Nexus voelen zich nog niet geroepen om zich daarbij aan te sluiten’, aldus Van Dam.

Bakery Nexus voorzitter Wouderick van Dam. Foto: Bakery Nexus

Bakery Nexus voorzitter Wouderick van Dam. Foto: Bakery Nexus

Eén netwerkclub voor de hele sector

De Haan benadrukt dat hij eerst in gesprek wil om de mogelijkheden te verkennen. ‘Samen kunnen we veel mooie dingen doen. Leeftijdsgrenzen vind ik anno 2017 enigszins achterhaald, want het gaat om enthousiasme en ervaringen. Dat kunnen we natuurlijk prima bundelen. Misschien is één netwerkclub voor de hele sector een oplossing, met één overkoepelend bestuur en verschillende teams zoals een senioren- en een juniorenteam. Net als bij de voetbalclub.’

Verbinding maken

Van Dam hoopt met dit initiatief een brug te kunnen slaan tussen Bakery Nexus en het Genootschap. ‘We willen hen uitdagen te veranderen en aan te haken op onze ‘verlenging’. Laten we met elkaar de verbinding zoeken’, besluit hij. Daaraan geeft het Genootschap dus gehoor. Van Dam en De Haan treden volgende week met elkaar in gesprek.

Binnenkort maakt Bakery Nexus meer bekend over de nieuwe tak van de club.

Reageer op dit artikel