nieuws

Week van de Veiligheid bereidt ondernemers voor op criminaliteit

Nieuws 1319

Week van de Veiligheid bereidt ondernemers voor op criminaliteit
Week van de Veiligheid

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Op maandag 9 oktober begint daarom de Week van de Veiligheid. Hiermee brengt de organisatie het thema veiligheid onder de aandacht bij bedrijven. Bent u voorbereid op criminaliteit?

De Week van de Veiligheid valt niet voor niets begin oktober: met het korter worden van de dagen en het natte, gure weer neemt de kans op criminaliteit toe. De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie, VNO-NCW & MKB Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Veiligheid onder de aandacht

Het doel van deze week is om het thema veiligheid meer onder de aandacht te brengen bij ondernemers en medewerkers. Dit gebeurt bijvoorbeeld via online overvaltrainingen, groepstrainingen ter voorbereiding op agressie en diefstal in winkels en gratis veiligheidsscans.

‘Met de Week van de Veiligheid stimuleren wij ondernemers zich zo goed mogelijk voor te bereiden op criminaliteit’, zegt Colin Voetee, adviseur Veilig Ondernemen bij het CCV. ‘Welke maatregelen nemen zij al om criminaliteit voor te zijn? En hoe bereiden ze zichzelf en hun personeel erop voor als het toch mis gaat en ze te maken krijgen met diefstal, een overval of spookfacturen? Als CCV hebben wij online en offline tal van hulpmiddelen ontwikkeld om ondernemers hierbij te helpen.’

E-learnings en veiligheidsscans

‘Een toegankelijke manier om je te wapenen tegen criminaliteit is via online trainingen’, zegt Voetee. ‘Zo kunnen ondernemers en hun medewerkers vanachter de computer, op het moment dat het hen uitkomt, leren omgaan met winkeldiefstal, agressie of een overval. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van e-learnings en door het bekijken van 360⁰-veiligheidsfilms. Deze zijn speciaal voor winkel-, transport- en horecapersoneel gemaakt en bootsen levensechte situaties na. Doordat de filmpjes zo herkenbaar zijn, is de impact groot.’

Op de website van Week voor de Veiligheid zijn tips te vinden om goed voorbereid te zijn op criminaliteit.

Reageer op dit artikel