nieuws

Dumoulin wint Giro – komt het door Tritordeum?

Nieuws

Dumoulin wint Giro – komt het door Tritordeum?
Het winnende team met Dumoulin in het midden. Foto: facebook

Of het komt door brood gemaakt van Tritordeum durft de ketenmanager Tritordeum niet te zeggen. Feit is wel dat Tom Dumoulin de Giro d’Italia heeft gewonnen.

‘Het zal wel niet door het nieuwe graan Tritordeum komen, maar toch’, zegt ketenmanager Wiro Nilessen. ‘En nog een succes: ook LottoNl-Jumbo eet Tritordeum en Jos van Emden won de tijdrit.’

De renner legde in Milaan het tijdritparcours als snelste af en bezorgde op die manier zijn ploeg op de slotdag alsnog een zege.

Beter verteerbaar

Tritordeum heeft de eigenschap om beter verteerbaar te zijn dan tarwe, dit bevat 40% minder gluten dan tarwe (het is overigens níet geschikt voor Coeliaki-patiënen). Het gaat hierbij om een specifiek soort gluten, genaamd gliadine. Ook het hogere gehalte aan onverzadigde vetzuren sluiten perfect aan op de behoefte van de topsporters.

Het eerste Tritordeumbrood in Nederland is gebakken door Frank van Eerd bij de Bisschopsmolen in Maastricht. Samen met de voedingsdeskundige van Team LottoNL-Jumbo, Marcel Hesseling ontwikkelt Frank van Eerd vanuit GrainLabs speciale producten voor topsporters. De Commandeursmolen in Mechelen maalt het graan voor dit brood.

Leveranciers

Tritordeum-meel wordt geleverd door Bake-plus, BekoRob Peters en Multiflour

Reageer op dit artikel