nieuws

Exitpoll: volkoren op kop, wit PvdA onder de broodsoorten

Nieuws 73

Nyncke Posthuma van Echte Bakker Posthuma in Friesland hield tot en met gisteren haar eigen verkiezingen: de Lekkerste Brood Verkiezingen. Uit de exitpoll blijkt dat volkoren momenteel aan kop ligt, witbrood lijkt de PvdA onder de broodsoorten te worden.

Exitpoll: volkoren op kop, wit PvdA onder de broodsoorten
Het campagnemateriaal voor de broodverkiezing. Foto: Posthuma

Het is een mooi voorbeeld van meegaan met de actualiteit, deze inhaakactie van het Echte Bakkersgilde. Onder meer Echte Bakker Posthuma met winkels in Sneek, Bolsward, Wommels en Scharnegoutum, deed eraan mee.

Anderhalve week konden klanten in de winkels van deze – en dus ook van andere Echte Bakkers – volop stemmen op hun favoriete broodsoort. ‘Welk brood wordt premier? Welk brood vindt u het lekkerst…? Stem mee en maak kans op een gratis brood’, luidden de verkiezingsslogans.

‘Er is altijd heel wat gaande rondom de verkiezingen. Lastig om de juiste keuzes te maken!  Kiest u voor vers….? Dan helpen wij u een handje bij het maken van de juiste keus. Bezoek onze winkel, ontvang een stembiljet en kies uw favoriete brood. U maakt gegarandeerd de juiste keus. Proef, Beleef en Kies’, legt eigenaresse Nyncke Posthuma de actie uit.

Kwaliteit wint altijd

Kwaliteit wint altijd, is haar motto. Het is al jaren de slogan van Echte Bakker Posthuma. Smaak en ambacht zijn er nauw met elkaar verweven. Nyncke: ‘Er wordt veel gesproken over brood en de invloed op onze gezondheid en ons dieet. Onze winkeldames adviseren en proberen alle vragen over onze producten en de invloed op het voedingspatroon te beantwoorden.

Uitslag

Door een stem  uit te brengen en het broodstembiljet voor 15 maart 18:00 uur in te leveren, maakten klanten kans op een gratis brood. Vandaag in de namiddag wordt de uitslag bekendgemaakt. Posthuma: ‘Zoals het zich nu laat aanzien gaat is volkorenbrood het populairst. Daarna meergranenbrood en tarwebrood.  Witbrood zakt helemaal weg.’ Daarmee is witbrood de PvdA van de broodsoorten geworden bij deze Echte Bakker.

Per winkel trekt Posthuma 12 stembiljetten uit de stapel. De klanten wier naam daarop staat mogen zaterdag hun favoriete brood gratis meenemen.

 

Reageer op dit artikel