nieuws

Agenda HAS Hogeschool cursussen en opleidingen

Nieuws 35

HAS Hogeschool biedt dit jaar weer meerdere cursussen en opleidingen aan. Bakkerswereld zet ze hieronder op een rij.

Agenda HAS Hogeschool cursussen en opleidingen
Archief Bakkerswereld

Start 2 mei 2017: Cursus Statistiek in de Voedingsmiddelenindustrie
Meten is weten. Zonder harde data is een verantwoorde analyse van producten en processen niet mogelijk. Maar welke meetmethodes heb je nodig? Hoe zet je een verantwoord onderzoek op? En hoe interpreteer je de meetresultaten? Een kennismaking met de wereld der statistiek.

Start 2 mei 2017: Cursus Proceskunde & Unit Operations
Pasteuriseren, snijden, verhitten, centrifugeren en conserveren: voedselbereiding gaat gepaard met uiteenlopende processen. De activiteiten bij een voedingsmiddelenbedrijf zijn onder te verdelen in deelprocessen, ofwel unit operations. In de cursus Proceskunde leer je een aantal unit operations doorgronden. Je maakt kennis met proceskundige berekeningen en leert in theorie én praktijk hoe deze processen gestuurd kunnen worden.

Start 4 mei 2017: Cursus Kwaliteit in Bedrijf
In deze cursus maak je kennis met het werk van de kwaliteitsfunctionaris. Je leert welke controles wanneer op welke producten moeten worden toegepast. Daarnaast ontdek je hoe de kwaliteit van tussen- en eindproducten verbeterd kan worden, en hoe je effectief een kwaliteitszorgsysteem opzet.

Start 29 Augustus 2017: Cursus Levensmiddelen Microbiologie
Micro-organismen: weldoeners en tegelijkertijd boosdoeners. Micro-organismen zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf. Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

Start 29 Augustus 2017: Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie
Food: we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Welke voedingsmiddelen we ook kiezen: het is altijd het resultaat van een dynamisch proces. De foodindustrie is volop in beweging. Gezond, vers en duurzaam zijn sleutelbegrippen. Maar het moet tegelijkertijd betaalbaar blijven, en dus is procesoptimalisatie ook van belang. Food: een universeel thema dat altijd in de spotlights staat. Een thema met kansen, want er is een groot tekort aan goed geschoold, technisch personeel. Dus wat houd je tegen?

Start 29 Augustus 2017: Cursus Productkunde & Verpakken
De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit verschillende sectoren, zoals groente en fruit, zuivel, bakkerij, drank en vlees. In de cursus Productkunde & Verpakken maak je kennis met de belangrijkste productieprocessen van iedere sector. De kwaliteit van een eindproduct wordt bepaald door het productieproces, de samenstelling en kwaliteit van de grondstoffen en de verpakking. Verschillende factoren bepalen samen het eindresultaat. Het is een doorlopende uitdaging om al die factoren in balans te houden. Productkunde is daarbij onmisbaar.

start 31 Augustus 2017: Cursus Proceskunde & Unit Operations
Pasteuriseren, snijden, verhitten, centrifugeren en conserveren: voedselbereiding gaat gepaard met uiteenlopende processen. De activiteiten bij een voedingsmiddelenbedrijf zijn onder te verdelen in deelprocessen, ofwel unit operations. In de cursus Proceskunde leer je een aantal unit operations doorgronden. Je maakt kennis met proceskundige berekeningen en leert in theorie én praktijk hoe deze processen gestuurd kunnen worden.

Start 31 augustus 2017: Cursus Bakkerijtechnologie
Een goede bakker weet niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt. Ontdek de technologische achtergrond van de bakkerij, met andere woorden brood, banket en zoetwaren. Ontwikkel aan de hand van deze kennis je eigen stijl. Een cursus voor bevlogen vakmensen.

Start 31 Augustus 2017: Cursus Food & Business Marketing
Hoe maak je van een nieuw voedingsmiddel een sterk merk? Hoe ontwikkel je een missie, visie en strategie? Wat voor eisen stelt dat aan inkoop en verkoop? De cursus Food & Business Marketing biedt een stoomcursus marketing in de voedingsmiddelenindustrie. Aan de hand van voorbeelden binnen de Food-business, krijg je een grondige basis over met name inkoop, verkoop en strategische marketing. Hands-on en praktijkgericht.

Reageer op dit artikel