nieuws

Plus lanceert winkel met bediende Korenlander-afdeling

Nieuws 122

In de nieuwste winkel van Plus, bij Plus Koot in Abcoude, staat vers volop in de schijnwerpers. De broodafdeling van deze specifieke vestiging kent een volledige bedieningscounter voor de verkoop van het ter plekke gebakken Plus-assortiment Korenlander. Ook gebak wordt vanuit de bediening verkocht.

Plus lanceert winkel met bediende Korenlander-afdeling
Fotopersbureau Dijkstra

Opvallend is dat bij Plus Koot de broodafdeling achter in de winkel is gesitueerd, terwijl Plus in andere vestigingen de broodafdeling aan het begin van de winkels heeft. Op de brood- en gebakafdeling in Abcoude worden de hele dag door harde en zachte broodjes van vers deeg gebakken, meldt het Plus hoofdkantoor in Utrecht. Dat geldt dus ook voor het Korenlander-assortiment.

De broodafdeling van Plus Koot heeft nog wel een zelfbedieningsschap voor aangeleverd groot-, klein- en afbakbrood. Vanaf de entree van de supermarkt loopt de klant langs dit zelfbedieningsschap – ‘wij noemen dit de snelweg’, aldus een woordvoerster van Plus – naar het broodeiland met de bakkerij. Vers kleinbrood kan de klant hier zelf uit plexiglazen bakken pakken met behulp van een tang, vergelijkbaar met de Lidl-aanpak, waarmee inmiddels ook andere supermarkten zoals Albert Heijn actief mee zijn.

Meer interactie met klant

‘We willen meer interactie met de klant op de winkelvloer’, legt de woordvoerster uit. ‘Het ambacht komt terug op de winkelvloer. Gebakjes worden ook weer los verkocht, vanuit de bediening. In de weekenden worden vlaaien ter plekke afgewerkt. De winkel kent een aantal verseilanden. De bakkerij is er één van, vlees, vis, kaas en agf de andere.’

Nieuw is ook het flexitariëreiland voor ‘een dagje zonder vlees’. Denk aan bonen, peulvruchten, eieren, vis en vleesvervangers.

Makerij staat centraal

In de nieuwe winkel staat de Makerij centraal. Hier vindt de consument verse seizoensmaaltijden, soepen en salades. Daar worden verschillende producten vers bereid, zoals pizza’s en belegde broodjes. Op de groente- en fruitafdeling staat een citruseiland met onder andere de sinaasappelsapmachine en vers bereide smoothies.

Binnen de kruidenierswaren gaat extra aandacht uit naar wijn, koffie, thee en speciaalbieren. Zo is er een uitgebreider assortiment en uitleg over de achtergrond van deze producten.

Getraind personeel

De medewerkers worden uitgebreid getraind zodat ze alles kunnen vertellen over de nieuwe producten en verse gerechten uit de winkel. De medewerkers zijn hiermee voorbereid op consumenten die hulp nodig hebben in de winkel of meer willen weten over producten. ‘Service, deskundigheid en klantvriendelijkheid: daar draait het om’, aldus Plus.

Briljant-formule

Plus Koot valt onder de nieuwe Briljant-formule van Plus. Dit concept wil de supermarktketen het komende jaar doorontwikkelen. De formule draait volledig om ‘goed eten voor iedereen, elke dag’. Plus haakt er ook mee in op de opmars van blurring: een innovatieve combinatie van retail en horeca, die aansluit bij veranderende consumentenbehoeften.

Plus-omzet

De omzet van supermarkt Plus is vorig jaar met 8,8 procent gestegen, het marktaandeel ging eveneens omhoog en het operationeel resultaat ligt met 59 miljoen euro ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel