nieuws

Online veiling apparatuur bakkerij Peskens

Nieuws

Online veiling apparatuur bakkerij Peskens
Troostwijk Veilingen

Wegens sluiting van bakkerij Peskens in Heythuysen wordt van 14 tot en met 25 november een online veiling georganiseerd van de inventaris van het bedrijf. De veiling wordt georganiseerd door Troostwijk Veilingen.

Het veilingaanbod bestaat onder andere uit ovens, mobiele vlaaienlijn en verpakkingslijn. Op 25 november wordt er een kijkdag georganiseerd van 10.00 tot 16.00 uur aan Dorpsstraat 140 in Heythuysen.

Sluiting

Na 93 jaar sluit familiebedrijf bakkerij Peskens. De concurrentie van verschillende prijsvechters werd te groot waardoor huidige eigenaar Ton Peskens met pijn in zijn hart de bakkerij moet sluiten.

Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk: ‘Het is erg jammer dat zo’n moderne bakkerij met een lange historie het toch niet redt. Blijkbaar heb je in deze tijd een bepaalde schaalgrootte nodig om het hoofd boven water te houden. Zij zal flink gemist worden in de regio. Ons doel is nu om de moderne apparatuur snel weer in te zetten voor heerlijke baksels bij nieuwe eigenaren.’

Reageer op dit artikel