nieuws

Sonneveld neemt meerderheidsbelang in Broer Bakkerijgrondstoffen

Nieuws 192

Het moederbedrijf van Sonneveld, Orkla, heeft per 1 september 2016 70 procent van de aandelen van Broer Bakkerijgrondstoffen overgenomen.

Sonneveld neemt meerderheidsbelang in Broer Bakkerijgrondstoffen

Hiermee wil Orkla de positie van Sonneveld in Nederland verstevigen.

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een bedrijf, met focus op broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen. Broer Bakkerijgrondstoffen is een gevestigde naam als producent van een reeks hoogwaardige banketgrondstoffen.

Versterking

Peter Verhagen, Algemeen Directeur van Sonneveld, benadrukt dat de aankoop van Broer Bakkerijgrondstoffen een versterking betekent voor beide bedrijven. Zowel de bedrijfscultuur, het productportfolio als het klantensegment van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan. ‘Met deze overname hebben we een volgende stap gezet in onze ambitie om een totaal leverancier te zijn voor de bakkerij. Door het creëren van synergie tussen de bedrijven zijn wij ervan overtuigd dat we een sterkere marktpositie kunnen bekleden. We zien de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet’, aldus Verhagen.

Broer Bakkerijgrondstoffen B.V. blijft voortbestaan onder de vertrouwde naam, als dochteronderneming van de Sonneveld Group.

De overname wordt bezegeld. Foto: Sonneveld

De overname wordt bezegeld.
Foto: Sonneveld

Reageer op dit artikel