nieuws

Pieter Booij verlaat Huize van Wely definitief

Nieuws 144

Pieter Booij (67), toppatissier en oud- directeur/eigenaar van het bekende patisseriebedrijf Huize van Wely sinds 1922, verlaat het bedrijf definitief per medio juni 2016. Booij gaat van zijn pensioen genieten.

Pieter Booij verlaat Huize van Wely definitief
Pieter Booij - Huize van Wely - neemt afscheid. Foto: Van Wely

Pieter Booij was door de huidige directie in Jakarta, Indonesië gevraagd tijdelijk terug te keren bij het bedrijf dat hij de afgelopen decennia nationaal en internationaal op de kaart heeft gezet en groot heeft gemaakt.
De toppatissier heeft de afgelopen drie jaar bij Huize van Wely veel tijd gestoken in herstructurering en kwaliteitsbestendiging van de bedrijven, educatie van de medewerkers en productinnovatie. Vele patissiers – onder wie diverse leden van het Nederlands Patisserie Team – zijn mede geschoold bij Huize van Wely.

Opvolger

De nieuwe managing director is de Fransman Sylvain Julien uit Jakarta. In Nederland worden de honneurs waargenomen door directeur-patissier Joost Rotteveel (45).

Huize van Wely is een zeer bekend Nederlands patisserie- en chocolateriebedrijf. Het moederbedrijf en de grote ambachtelijke productiekeukens staan in Noordwijk aan Zee. Het bedrijf heeft tevens twee winkels in Amsterdam en een winkel in Heemstede. Daarnaast zijn er twee vestigingen in Jakarta, Indonesië, beide met restaurant, cocktailbar en tearoom.

Reageer op dit artikel