nieuws

Banketbakkerij Oonk Leerbedrijf van het Jaar 2016

Nieuws 34

Banketbakkerij Oonk in Enschede is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij. De jury markeert de bakkerij onder meer als een sociaal bedrijf waar alles is gericht op leren en het coaching van leerlingen.

Banketbakkerij Oonk Leerbedrijf van het Jaar 2016
Het team van Banketbakkerij Oonk, met eigenaar Marc Oonk uiterst links, werd vorig jaar tot Leerbedrijf van het Jaar verkozen.

Dat laat de Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij weten. De prijs is dinsdag uitgereikt tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen. Bakkerij Oonk kreeg de prijs uit handen van Patrick Pijpers van Pijpers Brood en Banket te Venlo, het Leerbedrijf van het Jaar 2015.

De andere genomineerde leerbedrijven waren Bakkerij Koopmans te Tubbergen en Christian Chocolaterie Patisserie te Oss. Alle geauditeerde leerbedrijven ontvingen een juryrapport.

Jury

De commissie schrijft in het juryrapport: ‘We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij onder meer toegekend omdat Bakkerij Oonk een bedrijf gericht op leren is. Alles in het bedrijf gebeurt vanuit de visie die is vastgelegd. Leerlingen weten hierdoor waar ze aan toe zijn. Dit geeft duidelijkheid, handvatten en rust. Naast het opleiden van leerlingen is men zelf ook constant lerend door deelname aan wedstrijden, workshops en door coaching op leiderschapsvaardigheden. Het bedrijf is een sociaal werkgever waar medewerkers/leerlingen veel vrijheid krijgen. Hierbij wordt de ontwikkeling weer gestimuleerd.’

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De commissie bestaat uit Lex Janssens (voorzitter), Leo van Beekum (FNV), Arjan Roodenrijs (winnaar 2013), Patrick Pijpers (winnaar 2015), Lucas Vermeulen (winnaar 2014), Dennis Oram (SBB), Marieke Harris (ROC Amsterdam) en Carla Zwierstra (NBA, organisatie).

Leren in de praktijk

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel