nieuws

Kenniscentrum wil info over suiker verbeteren

Nieuws 25

In de landelijke media komt suiker geregeld aan bod. De beweringen komen lang niet altijd overeen met de feiten, stelt het Kenniscentrum suiker & voeding. In reactie hierop heeft het kenniscentrum samen met een aantal hoogleraren een vijftal informatieve filmpjes (infokicks) gemaakt.

Kenniscentrum wil info over suiker verbeteren
http://www.kenniscentrumsuiker.nl/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=43&key=ccaTNSjz&subid=4051-AQor8lcvhOYuhk&tmpl=component

In een van de infokicks legt voedingswetenschapper Fred Brouns uit wat koolhydraten zijn en in welke voedingsmiddelen ze onder andere voorkomen.

Klik hier voor de video.

Kenniscentrum suiker

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) verricht onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid en communiceert dit naar gezondheidsprofessionals. KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie.

Reageer op dit artikel