nieuws

Echte Bakker Pots positief verrast door opkomst kerstproeverij

Nieuws

De kerstproeverij die Echte Bakker Pots zondag in Rolde hield, mag een succes worden genoemd. Maar liefst vijfhonderd mensen kwamen op de proeverij af, ruim honderd leverden alvast een bestellijst in. Pots bracht het vernieuwde kerstassortiment onder de aandacht.

Echte Bakker Pots positief verrast door opkomst kerstproeverij
Foto: Leen Rombaut

In samenwerking met vijf andere plaatselijke ondernemers organiseerde Echte Bakker Pots een feestelijke en muzikale middag. In tegenstelling tot de dag ervoor was het zondag prachtige weer, wat bijdroeg aan de feestvreugde.

Duidelijk doel

Het doel van Echte Bakker Pots was helder. ‘We wilden ons – vernieuwde – kerstassortiment laten zien en proeven om op die manier mensen meer en andere producten te laten bestellen.  Veel consumenten gaan toch vaak voor de bekende producten naar de bakker, we wilden ook andere variaties laten zien’, aldus Mirjan en Rianne Pots, die samen met hun ouders het bedrijf runnen.

Dat lukte. Zo’n vijfhonderd mensen kwamen op de proeverij af en de bakker heeft al honderd bestellijsten voor de kerst binnen. ‘Opvallend veel mensen kiezen voor de nieuwe producten bij hun bestelling’, vertelt Mirjan Pots.

De proeverij werd gehouden in de bakkerij waar de medewerkers de bezoekers advies gaven. De bakkers waren aan het werk om te laten zien hoe de producten worden gemaakt. Er was een duidelijke route uitgestippeld: bij de entree kregen de bezoekers een bestellijst in handen, die ze aan het einde van de rit konden inleveren bij de kraam waar de producten ook alvast konden worden gekocht.

Christmas Sisters

Buiten stonden houten kramen met sfeervolle vuurkorven, kachels en vele kerstbomen.

Er was live-cooking,  een manicure, een koek en zopie-hut en de plaatselijk slijter stond er met heerlijke wijn en likeur. De groenteman was geopend. Ook aan de kinderen was gedacht; zij konden koekjes bakken en kerstknutsels maken. Om de sfeer compleet te maken traden de Christmas Sisters op.

Reageer op dit artikel