nieuws

Chef-kok Carel Elsenburg start bakkerij

Nieuws

Chef-kok Carel Elsenburg start bakkerij
Carel Elsenburg

Chef kok Carel Elsenburg start met een eigen bakkerij in Het Lokaal, de foodhal van Amersfoort in De Nieuwe Stad, een voormalig fabrieksterrein waar nieuwe ondernemers nu huisvesting vinden.

Broodmaker Carel Elsenburg, zoals hij zichzelf noemt, start deze maand met het inrichten van zijn eigen bakkerij in Het Lokaal, in De Nieuwe Stad in Amersfoort. De foodhal gaat naar verwachting in maart 2016 open.

Carel Elsenburg was chef-kok. Hij kookte in De Kas in Amsterdam en gaf de laatste jaren les aan de Hoge Hotelschool Den Haag. Hij was er F&B coördinator/executive chef samen met Joost de Vos. Die baan zegt hij op om zijn droom waar te maken: een broodmakerij.

‘Samenwerken met een bedrijf als Het Lokaal is te gek. We delen dezelfde visie over voedsel. Geen appels uit Nieuw-Zeeland of knoflook uit China. Dat is helemaal niet nodig, want het groeit hier in Amersfoort gewoon om ons heen.’

Elsenburg gebruikt voor zijn brood oude rassen als spelt, rogge, boekweit en eenkoorn. ‘Oude smaken laten herleven. Door lagere glutenpercentages komt het echt weer aan op de techniek van de bakker.’

Het Lokaal

Het Lokaal is een foodhal in het stadshart van Amersfoort in twee oude loodsen van de voormalige lijm- en zeepfabriek. Het is een handelsplaats waar horeca, bedrijven en consumenten terecht kunnen voor dagelijkse, verse, seizoensgebonden producten uit de regio en waar van eten en drinken kan worden genoten. De inkoop gebeurt zoveel mogelijk regionaal (bij voorkeur biologisch), rechtstreeks van de boeren en producenten in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort.

 

Reageer op dit artikel