nieuws

Lesmodule voor basisschoolkinderen over de bakkerij

Nieuws

Wageningen University organiseert interactieve lesmodelus voor basisschoolkinderen, zogenoemde Smaakmissies. Naast de missies zuivel, fruit, en groente is ook de missie brood beschikbaar.

Lesmodule voor basisschoolkinderen over de bakkerij
Smaaklessen

De lesmodule, ontwikkeld door het Wageningse Steunpunt Smaaklessen, bestaat uit opdrachten in de klas en buiten de klas. Zo worden lessen in de klas gecombineerd met een excursie naar een voedselproducent en een bezoek aan een winkel.

Missie

Er zijn nu vier missies beschikbaar: brood, zuivel, fruit en groente. Deze worden in het voorjaar aangevuld met missies over vlees, vis, eieren en vleesvervangers, over drinken, over olie en vet en een over aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten en de moestuin. Elke Smaakmissie is voor een specifieke groep.

Tijdens de missie leren kinderen aan de hand van vragen als: Waar komt het eten vandaan? Hoe groeit het? Hoe smaakt het? Hoe maak je het klaar? Hoe bewaar je het? En hoeveel heb je ervan nodig? De Smaakmissies worden volledig digitaal en kosteloos aangeboden op www.smaaklessen.nl/lesmateriaal.

Reageer op dit artikel