nieuws

Het Ambacht zoekt mensen met passie voor bakkersvak

Nieuws

In samenwerking met Bakery Institute zoekt Uitzendbureau Het Ambacht mensen met passie die graag in het bakkersvak willen werken. In samenwerking met het UWV starten de twee partijen een speciaal traject op. Een opleiding van negen weken bij Bakery Institute, waarna de deelnemer zich boulanger of patissier mag noemen. Er volgt daarna een stage van negen weken in een ambachtelijke bakkerij. Waarna de deelnemer door Uitzendbureau Het Ambacht de opvolgende 34 weken gedetacheerd wordt bij deze of een andere bakkerij.

Het Ambacht zoekt mensen met passie voor bakkersvak

‘We zijn op zoek naar mensen met passie voor het bakkersvak, maar die jaren geleden een andere keus hebben gemaakt en nu alsnog heel graag het vak zouden willen uitoefenen’, aldus Gert Jan ten Napel van Uitzendbureau het Ambacht. ‘Mensen met MBO of HBO niveau die anders zijn opgeleid, maar om economisch redenen in de WW terecht zijn gekomen. Deze mensen zijn super gemotiveerd, maar hebben niet de financiële middelen om te gaan studeren en hebben natuurlijk te maken met sollicitatieplicht, waardoor het volgen van een opleiding lastig in te passen is. Deze mensen willen we helpen en dat doen we samen met het UWV en het Bakery Institute.’

Uitzendbureau Het Ambacht heeft sinds de oprichting in 2007 honderden mensen geholpen aan een baan in de bakkersbranche en doet dat nog steeds. Het Bakery Institute is een particuliere opleiding voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. Gecombineerd met de bereidwilligheid van het UWV om mensen snel weer in te laten stromen in de arbeidsmarkt waren de partijen er snel uit. ‘We zijn in staat om een traject aan te bieden dat alleen maar winnaars kent.’

De deelnemer geniet met behoud van uitkering en vrij van sollicitatieplicht een opleiding van negen weken bij Bakery Institute, waarna hij zich boulanger of patissier mag noemen. Vervolgens gaat hij negen weken op stage in een ambachtelijke bakkerij, waarna hij door Uitzendbureau Het Ambacht de opvolgende 34 weken gedetacheerd wordt bij deze of een andere bakkerij.

Ten Napel: ‘Wij zien gelukkig steeds meer kleine ambachtelijke bakkerijen terug in het straatbeeld. Bakkers met liefde voor het vak die met authentieke producten de klant voor zich wil winnen. Voor het op deze manier uitoefenen van het vak is vakkennis nodig en gepassioneerde bakkers. In samenwerking met UWV en Bakery Institute starten we op 2 november in de randstad een pilotfase en wij verwachten daar goede resultaten van.’

Reageer op dit artikel