nieuws

Goud voor BoulangerieTeam op EK in Nantes

Nieuws

Het Nederlands BoulangerieTeam heeft goud gewonnen in Nantes. Michel Schröder, Gerard Vreugdenhil en Stefan van Lieshout wonnen het hoogste eremetaal tijdens het Europees Kampioenschap. Zwitserland eindigde op de tweede plek en Frankrijk maakt het podium compleet.

Goud voor BoulangerieTeam op EK in Nantes
Coach Hans Som, samen met het EK-team Stefan van Lieshout, Michel Schröder en Gerard Vreugdenhil. Foto: JAWS

In Nantes behaalde het EK-team in totaal 1.204,5 punten. Nummer twee Zwitserland had 1.147,5 punten en Frankrijk 1.065 punten. Nederland liet naast deze landen ook Portugal, Spanje, Luxemburg en regerend Europees Kampioen België achter zich.

Nederland presenteerde een prachtige showtafel waarbij het thema Muziek volop terug was te zien. Michel maakte in de categorie Brood zes verschillende soorten waaronder een improvisatieproduct op basis van ingrediënten uit een mysterbox. Gerard maakte in de categorie viennoiserie drie brioche en drie getoerd gerezen producten. Op alle producten stonden muzieknoten en instrumenten afgebeeld. Stefan zorgde er met een indrukwekkende retro platenspeler voor dat het geheel werd afgemaakt. Het thema sprak radiozender 3FM ook aan en zij namen direct na de prijsuitreiking contact op met het team en interviewde Michel Schröder. Het fragment is hier te beluisteren.

De showtafel. Foto: BoulangerieTeam

De showtafel. Foto: BoulangerieTeam

Succesvol

Het BoulangerieTeam kent een succesvol jaar. Eerder dit jaar wonnen Mike Onasse, Bas Goossen de International Bakery Cup 2015. Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde veroverden de eerste plek bij de Coupe Louis Lesaffre. En op de IBA Cup eindigden Tim Boers en Kris Huysman op de tweede plaats. ‘Ik ben zo ontzettend blij en trots. Al deze mannen hebben een uitstekende prestatie geleverd. Drie keer goud en één keer zilver dit jaar! Nederland staat goed op de kaart en er wordt serieus rekening met ons gehouden bij de wedstrijden in 2016’, aldus coach Hans Som.

Hans Som, Michel Schröder, Gerard Vreugdenhil en Stefan van Lieshout met de gewonnen prijzen. Foto: BoulangerieTeam

Hans Som, Michel Schröder, Gerard Vreugdenhil en Stefan van Lieshout met de gewonnen prijzen. Foto: BoulangerieTeam

Reageer op dit artikel