nieuws

Zeer beperkte doorstart Bakkerij Bos

Nieuws

Zeer beperkte doorstart Bakkerij Bos

Er komt maar een beperkte doorstart van de één maand geleden failliet verklaarde Bakkerij Bos. Alleen de bakkerij in Maarsbergen blijft open.

De bakkerij van Bos in Ede gaat dicht. Dat lot treft ook alle zeven winkels van de onderneming, in Ede, Veenendaal, Heelsum en Oosterbeek. De maatregelen gaan onmiddellijk in, aldus de lokale media, waaronder Hoog en Laag.nl

Voor circa vijftig werknemers is geen plaats meer in de nieuwe constructie. Ongeveer tien werknemers van Bos blijven in dienst. Tot 21 oktober, zes weken na het uitspreken van het faillissement, betaalt het UWV de lonen door. Het is niet duidelijk of er een sociaal plan is.
Eind vorig jaar nam Bakkerij Bos de bakkerij en winkels van bakker Van Snippenberg uit Ede over.

Bij het uitspreken van het faillissement verklaarde curator Henk Pasman van het Utrechtse advocatenkantoor Wijn & Stael dat hij wel kansen zag op een doorstart van Bakkerij Bos. In de loop van de afgelopen weken heeft de curator wel met belangstellenden voor een overname gesproken. Maar dat heeft kennelijk niet tot succes geleid. Hij was niet bereikbaar voor een toelichting.

Hendrikus Bos startte Bakkerij Bos in december 1910 te Maarsbergen. Inmiddels is de vijfde generatie in het familiebedrijf aangetreden.

Reageer op dit artikel