nieuws

Tips uit Bakkerswereld 15/16

Nieuws

Bakker Harrold Kottier heeft drie vestigingen in Breda onder de naam Bakery Café Kottier. Eén winkel is gevestigd in het Jumbo-kwartier. Kottier is alert op wat hij om zich heen ziet en hoort.

Tips uit Bakkerswereld 15/16

1. Payrollbedrijf

Kottier heeft de bakkers in zijn bedrijf in vaste dienst. De overige medewerkers worden via een payrolbedrijf ingezet. Zo heeft hij wel de lusten maar niet de (administratieve) lasten.  ‘En ik heb altijd gemotiveerd personeel’, aldus Kottier, die de medewerkers wel zelf aanneemt.

2. Voelhorens

Kottier is gespitst op wat hij om zich heen hoort en ziet. ‘Pas kwam iemand hier koffie drinken en legde een brood van de Jumbo op tafel. Daar reageer ik op. Ik heb haar een brood van ons meegegeven zodat ze thuis het verschil kan proeven.’

3. Aan de bel trekken

In het Bakery Café in Stada Stores heeft Kottier een ijsvitrine staan. Omdat het te kostbaar is deze continu te bemannen, heeft hij er een bel bij geplaatst. De klant die geholpen wil worden, kan letterlijk aan de bel trekken.

Reageer op dit artikel