nieuws

Steeds meer kinderen ontbijten voor schooltijd

Nieuws

Steeds meer basisschoolleerlingen ontbijten voor schooltijd, maar nog altijd vijftien procent slaat de eerste maaltijd van de dag over. Dat concludeert Voorlichtingsbureau Brood, organisator van het Nationaal Schoolontbijt, waarvan de elfde editie vandaag van start is gegaan.

Steeds meer kinderen ontbijten voor schooltijd

Voorlichtingsbureau Brood hield een enquête onder ruim 3000 kinderen. Nog steeds gaat vijftien procent van de kinderen op de basisschool met een lege maag naar school, maar dat zijn er wel minder dan twee jaar geleden. Kinderen die voor schooltijd niet eten, volgen meestal het voorbeeld van hun ouders, volgens het Nationaal Schoolontbijt. Tijdgebrek is hier vaak de reden voor. Dat meldt de NOS.

Enquête

Voorlichtingsbureau Brood maakte de resultaten van het ontbijtonderzoek vanochtend bekend bij de officiële opening van de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit gebeurde met een ontbijtconcert van Marco Borsato in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De 170 kinderen van basisschool de Dubbeldekker en de Goudenregenschool uit Hilversum mochten daar ontbijten met de zanger, en met de burgemeester van hun gemeente, Pieter Broertjes.

Schoolontbijt

Marco Borsato is ambassadeur van War Child, dit jaar naast Bake for Life het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Bij het ontbijt maakte de organisatie de resultaten bekend van een groot ontbijtonderzoek.

De organisatie wil daarmee het belang van het ontbijt onderstrepen als een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Aan de actie doen deze week ongeveer 2000 scholen met zo’n 500.000 kinderen mee. Tweehonderd burgemeesters schuiven aan.

Reageer op dit artikel