nieuws

Spreekverbod voor Bakker Bart-franchisers

Nieuws

De Bakker Bart-franchisenemers die zijn aangesloten bij Bart’s Franchise Vereniging hebben sinds donderdagavond een spreekverbod. Ze mogen niet meer met de media praten. Ook voorzitter John Gerressen zegt niets meer.

Spreekverbod voor Bakker Bart-franchisers

De landelijke media besteedden de afgelopen week veel aandacht aan de kwestie dat Bakker Bart-ondernemers zich in het nauw gedreven voelen door de hoofdorganisatie. Nu wordt er niets meer gezegd over de kwestie door de franchisenemers. Dit zou erop kunnen duiden dat de franchisers achter de schermen weer in gesprek zijn met Bart’s Retail, maar dat wordt niet bevestigd door de hoofdorganisatie, meldt Out of Home Shops.

Alles gezegd

Woordvoerder Jan-Joris Heling van Bart’s Retail tegenover Out of Home Shops: ‘Ik denk dat de ondernemers niets meer zeggen omdat alles al gezegd is. En ook wij kiezen ervoor om de problemen binnenshuis op te lossen. We zijn daarvoor continu in gesprek met de ondernemers.’

Heling bevestigt dat er ondernemers zijn die in hun leveringsvoorwaarden hebben staan dat ze deeg en goederen die ze afnemen vooruit moeten betalen. ‘Maar dat er ondernemers zijn die niets meer geleverd krijgen is niet zo. Iedereen krijgt geleverd nu.’ Verder onderstreept Heling nogmaals dat er geen gesprekken over overname gaande zijn.

Het probleem

De franchisenemers verwijten de top dat zij bezwijken onder de te hoge lasten die Bakker Bart oplegt. Het conflict dreigt uit de hand te lopen. Tussen de vijftig en zestig Bakker Bart-ondernemers riskeren een persoonlijk faillissement, omdat het hoofdkantoor dreigt ze geen goederen meer te beleveren, volgens Gerressen. Volgens hem moeten inmiddels al twintig ondernemers die een schuld aan goederenleveranties hebben opgebouwd, hun spullen enkele dagen van tevoren betalen.

Reageer op dit artikel