nieuws

Nederland telt vier Meesters Boulanger

Nieuws

Nederland telt vier Meesters Boulanger

Robèrt van Beckhoven, Wietse Schiere, Peter Bienefelt en Hiljo Hillebrand zijn erin geslaagd een internationale Examencommissie te overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied. Deze bakkers mogen als eerste in Nederland de titel Meester Boulanger dragen.

De bakkers werden woensdagavond 2 oktober in het NBC geïnaugureerd tot de eerste Nederlandse Meesters Boulanger. Paul Berndsen haalde de titel net niet, maar dwong veel respect af voor de wijze waarop hij zijn teleurstelling verwerkte.

De vier kersverse Meesters kregen uit handen van de voorzitter van de Examencommissie Gerard Verkerke de officiële gouden ‘Meesterspeldjes’ opgespeld.

De vijf mannen hadden er drie examendagen bij het NBC erop zitten en waren moe, maar ook voldaan. In de voorgaande maanden werden de portfolio’s en schriftelijke uitwerkingen van de praktijkopdracht al beoordeeld door een Theorie Examencommissie.

Meester Patissier en Meesterkok en 24Kitchen boegbeeld Rudolph van Veen, die de inauguratie presenteerde zei: ‘De Meestertitel Boulanger is een stimulans voor persoonlijke en collectieve ontwikkeling.’

Wereldklasse

De titel Meester Boulanger is de hoogste waardering voor het bakkerij-ambacht, zoals de M.O.F. in Frankrijk. En getuigt niet alleen van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie. Het doel van het examen is om het hoge niveau van de Nederlandse Bakkerij te bevestigen en uit te dragen.

Het examen volgt na een geslaagde eerste editie van het Meesterexamen Patissier in 2010, waarbij Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun titel Meester Patissier behaalden. Van Beckhoven is uitgelaten over zijn tweede Meestertitel binnen de bakkerijbranche.

Het volgende Meesterexamen Boulanger staat gepland voor 2015. In 2014 zal het volgende Meesterexamen voor Patissiers georganiseerd worden.

Reageer op dit artikel