nieuws

Finalisten C1000 Oerbrood-actie bekend

Nieuws

Finalisten C1000 Oerbrood-actie bekend

De drie finalisten van de Oerbrood-wedstrijd bij C1000 zijn bekend. De top drie bestaat uit broden met de namen Moeder Natuur, Kasteel of Mosterd.

Iedereen met een goed idee voor een nieuwe smaak Oerbrood kon een recept insturen via een speciale website. Bezoekers konden vervolgens stemmen op hun favoriete smaak en uit de top 25 met de meeste stemmen zijn drie broden geselecteerd voor de finaleronde: Moeder Natuur, Kasteel en Mosterd.

Moeder Natuur is een donkerbruin brood vol met zonnebloem- en pompenpitten, bedacht door Stella Paape uit Den Haag. Kasteel is bedacht door Bonnie van Vuure uit Delft en is tevens een donkerbruin brood, maar dan met walnoten en rozemarijn. Mosterd is een licht brood met een subtiele mosterdsmaak, een idee van Danny Ruchtie uit Groningen. De broden zijn sinds 9 september te proeven in vijftig C1000-winkels. Ter plekke kunnen klanten stemmen op hun favoriet.

De winnaar wordt op 15 oktober bekendgemaakt. Het winnende brood zal vervolgens vanaf oktober verkrijgbaar zijn bij alle C1000-winkels.

Reageer op dit artikel