nieuws

Duin wint tweemaal op Beko Najaarsdag

Nieuws

Duin wint tweemaal op Beko Najaarsdag

Jan Pieter Duin uit Tiel wist op de eerste Beko Najaarsdag in Lelystad twee eerste prijzen in de wacht te slepen. Bij de keuringen voor gevulde speculaas en speculaasjes zonder amandelen kwam hij als onbetwiste winnaar uit de bus.

Het was enorm druk op de eerste van de twee Beko Najaarsdagen. In Lelystad viel, net zoals volgende week in Hilvarenbeek, voor de leden veel voordeel te behalen. Er waren tal van nieuwe productideeën en verpakkingsmogelijkheden voor het najaar. Het Beko Belevingsplein trok veel aandacht. Samen met Koopmans Meel kregen de gasten een idee hoe op weinig  vierkante meters toch een mooi broodassortiment op desembasis kan worden gebakken.

De speculaasproductkeuringen trok veel deelnemers. Bakker Jan Pieter van Duin uit Tiel wist met zijn gevuld speculaas en speculaasjes zonder amandelen een eerste prijs te scoren. De keuring van 116 producten werd verricht door zowel een vaktechnische, als consumentenjury. Belangrijke constatering: Zowel de vak- als de consumentenjury waren enthousiast over de inzendingen en zijn van mening dat de kwaliteit elk jaar beter wordt.

Volgende week dinsdag 17 september vindt in Party Company Beekse Bergen te Hilvarenbeek de tweede Beko Najaarsdag plaats van 13.00 tot 18.00 uur.

Uitslagen

Gevulde speculaas:

1e plaats: Bakker Jan Pieter Duin – Tiel

2e plaats: Banketbakkerij De Korenbloem – Sneek

3e plaats: Bakkerij Schrijer – IJsselmuiden

 

Speculaasjes zonder amandelen:

1e plaats: Bakker Jan Pieter Duin – Tiel

2e plaats: Bakkerij Drenth – Emmer-Compascum

3e plaats: Bakkerij Eising – Wachtum

 

Speculaasjes met amandelen:

1e plaats: Brood- en Banketbakkerij Lorkeers – Nijverdal

2e plaats: Bakker Jan – Zaandijk

3e plaats: Banketbakkerij Tap-Halsema – Hoorn

Reageer op dit artikel