nieuws

Banketbakkerij De Maro haalt BRC A+ certificaat

Nieuws

Banketbakkerij De Maro uit Berkel- Enschot heeft in oktober in samenwerking met KTBA Kwaliteitszorg BV als eerste banketbakkerij in Nederland het BRC A+ certificaat behaald.

Banketbakkerij De Maro haalt BRC A+ certificaat

Dit certificaat is het hoogst haalbare binnen de Britse Global Standard for Food Safety. Het onderscheidt zich met name met de onaangekondigde jaarlijkse audit en is dé toekomstige norm op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit binnen Europa.

Banketbakkerij De Maro, opgericht in 1937, is producent van private label banket producten. Onder eigen label worden onder meer bake-off producten en het bekende chocomaatje geproduceerd. Dagelijks vinden de eierkoeken en banketproducten via de retail, groothandel en catering hun weg naar de consument.

Na de verhuizing in 2011 naar het nieuwbouwpand in Berkel Enschot, wilde de bakker gaan voor een onaangekondigde BRC A+ certificering, omdat kwaliteit en voedselveiligheid een belangrijke, maar voornamelijk constante rol spelen in de bedrijfsvoering, en niet alleen tijdens een aangekondigde audit.

Reageer op dit artikel