nieuws

3D-patisserieprinter wint Vlaamse ideeënprijs

Nieuws

Robin Pals, een 35-jarige industrieel ontwerper uit het Belgische Neerpelt, heeft de wedstrijd ‘Grote Prijs minister-president’ gewonnen met zijn idee om een 3D-patisserieprinter te laten ontwikkelen.

3D-patisserieprinter wint Vlaamse ideeënprijs

Robin Pals kwam op het idee om een 3D-patisserieprinter te ontwikkelen vanuit zijn kennis en interesse op het vlak van speciale machinebouw. Hij is van plan de printer op de markt te brengen in samenwerking met de voedingssector, zodat bakkers patisserie op maat van de klant kunnen decoreren en verschillende soorten bereidingen kunnen combineren, zoals patisserie met vullingen, schrijft internetgazet.

Pals won 2500 euro, begeleiding bij het realiseren van de start-up en hij gaat mee op internationele handelsmissie met minister-president Kris Peeters.

De wedstrijd ‘Grote Prijs minister-president’ is een initiatief van de Beweging Vlaanderen-Europa en de Vlaamse overheid. Het richt zich tot jonge, creatieve ondernemers en begeleidt hen bij de ontwikkeling van een exportidee dat Vlaanderen internationaal op de kaart zet.

Reageer op dit artikel