nieuws

Uitstel van betaling voor bakkerij Buijs

Nieuws

Uitstel van betaling voor bakkerij Buijs

De rechtbank in Haarlem heeft uitstel van betaling verleend aan bakkerij Buijs in Haarlem. De onderneming, die bij de Kamer van Koophandel te boek staat als Van Dam & De Rijck vof, telt vijf vestigingen: drie in Haarlem, één in Heemstede en één in Zandvoort.

Momenteel onderzoekt de door de rechtbank aangewezen bewindvoerder, Peter Ingwersen van Pot Jonker Advocaten in Haarlem, of er mogelijkheden zijn voor een doorstart. ‘Meestal is surseance echter ‘het voorportaal van faillissement”, laat Ingwersen weten in het Haarlems Dagblad.

Geopend

De winkels aan de Botermarkt, de Anthony Fokkerlaan en de Italiëlaan in Haarlem, het Wilhelminaplein in Heemstede en de Haltestraat in Zandvoort waren de afgelopen week nog geopend. Of dat nog lang het geval is, kan Ingwersen niet aangeven: ‘Wij leven per dag.’

Crisis

Volgens de bewindvoerder is de economische crisis de oorzaak van de penibele situatie waarin bakkerij Buijs is beland. ‘De twee eigenaren (Edwin van Dam en Remco de Rijck, red.) lijken mij uitstekende vaklui. Daar ligt het niet aan. Het zijn economisch zware tijden. Ook voor bakkers’, aldus Ingwersen

Concurrentie

Personeelsleden lieten de Haarlemse krant weten ‘niet goed te weten waar ze aan toe zijn’. Een medewerker gaf aan te verwachten vandaag (maandag, red.) bij het UWV te zitten. Het Haarlems Dagblad: ‘Bij de winkel aan de Botermarkt is op vrijdagmiddag meteen te zien waarom bakkerijen het zwaar hebben. De concurrentie is moordend. En niet alleen van supermarkten. Enkele gevels verderop staat rond lunchtijd een lange rij klanten bij de Turkse bakker. Op de biologische markt staat ook nog bakker Le Perron. Dan is er ook nog de V&D die veel vers brood verkoopt.’

Reageer op dit artikel