nieuws

Zoektocht beste Noord-Hollandse Cakebakker gestart

Nieuws

Zoektocht beste Noord-Hollandse Cakebakker gestart

NBOV-regio Noord-Holland organiseert op 10 september de jaarlijkse verkiezing om de titel ‘Beste Cakebakker van Noord-Holland’ bij restaurant Hoofdvaartkerk in Hoofddorp.

Terwijl de cakes worden gekeurd door een vakkundige jury, wonen de bakkers een afwisselend programma bij met een presentatie over de nieuwe etiketteringsregels door NBC-kennisspecialist Pauline Houtsma en een rondleiding door de distilleerderij van het restaurant.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur, bakkers die meedoen aan de keuring kunnen hun cakes vanaf 12.00 uur inleveren op dezelfde locatie. Omstreeks 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Om deel te nemen, dienen bakkers zich vooraf aan te melden en op 10 september twee naturel cakes (zonder vulling en minimaal 250 gram per stuk) in te leveren bij de wedstrijdcommissie. Het inleveren en het keuren vindt tevens plaats in de Hoofdvaartkerk.

De keuring is pittig, de keurmeesters kijken naar alle aspecten van de cake, zoals kleur, malsheid, structuur en natuurlijk smaak.

Ook de jeugdige vaktalenten doen na het succes van voorgaande jaren weer mee met hun eigen wedstrijd om de Leukste Fantasiecake van 2014. De leerlingen van ROC van Amsterdam en ROC Heerhugowaard maken hun eigen Fantasiecakes die tevens gekeurd worden door een speciale jury. De leerlingen zijn vrij in het model, afwerking en smaak. Voor de jonge winnaar wordt een extra prijs beschikbaar gesteld.

Reageer op dit artikel