nieuws

Bakkerijmuseum deelt regeringsbroodjes uit

Nieuws

Bakkerijmuseum deelt regeringsbroodjes uit

In het kader van Operation Market Garden/ Liberation Task Force op 15 September aanstaande deelt het Kempisch Bakkerijmuseum speciaal voor deze dag gebakken Regeringsbroodjes uit aan alle kinderen van de basisscholen van gemeente Bergeijk.

Alle kinderen krijgen voor deze dag een speciaal ontworpen voedselbon uitgereikt. Op deze bon kunnen ze een speciaal gebakken regeringsbroodje krijgen als ze deze inleveren van 15.30 uur tot 17.30 bij de Kiosk op het marktplein van centrum Bergeijk.

Deze voedselbon zal een onderdeel zijn van een speciaal samengesteld lespakket voor Operation Market Garden/ Liberation Task Force.

Ook de bakkers hebben in deze tijd een belangrijke rol gespeeld. Tijdens een groot deel van de Tweede Wereldoorlog werd de samenstelling van het brood door de overheid voorgeschreven. Na 1945 bleef dit regeringsbrood (in witte vorm) naast andere broodsoorten, tot ongeveer 1960 een begrip bij de bakkers. De kwaliteit was toen destijds goed, maar doordat het inlandse granen bevatte was dit brood goedkoper.

Kijk op www.marketgarden70.nlwww.omg2014.nl of www.bergeijk.nl nl voor meer informatie.

Reageer op dit artikel