nieuws

Bakkerij als levenswerk

Nieuws

Bakkerij als levenswerk

Als jongen wilde bakkerszoon Bastiaan Lurvink uit Doetinchem niet de bakkerij in. Laat staan dat hij het bedrijf van zijn ouders zou overnemen.

Inmiddels doet hij mee aan de training Grip op je bakkerij om de samenwerking vloeiend te laten lopen tussen de generaties en met de medewerkers, van wie sommigen hem al als kleuter kenden. ‘De bakkerij is het levenswerk van mijn ouders, ik wil niemand voor het hoofd stoten.’

Liefde voor het vak

Toen hij via de mavo op het vmbo-agrarisch terechtkwam en daar koos voor de praktijklessen ‘Verwerking agrarische producten’. Vanaf dat moment liep alles anders. Hij kon kiezen tussen een beroep als kok of bakker. Het werd het laatste. Bastiaan kwam als leerling terecht bij bakker Jos de Bakker in Silvolde, waar de liefde voor het bakkersvak opbloeide. Later ging hij bij Paul Berntsen in Didam aan het werk.

Verder met bestaand bedrijf

Al die tijd had de bakkerszoon niet het idee dat hij bij zijn ouders in het bedrijf zou stappen. ‘Ik had het ontzettend naar mijn zin bij Paul, hij heeft een goed uitgeruste bakkerij, we hadden er veel lol. Ik heb er nog met Arend Kisteman (De Stadsbakker Zwolle, red.) samengewerkt. Maar als je ouder wordt, weet je ook meer. Op een gegeven moment wilde ik verder en drong het pas werkelijk tot me door dat mijn ouders een eigen bedrijf hadden waar ik iets mee zou kunnen.’

Lees het hele verhaal van Bastiaan in de komende editie van Bakkerswereld, die op 22 augustus verschijnt.

Grip op je bakkerij

De zesdaagse training Grip op je Bakkerij zorgt letterlijk voor grip op uw onderneming. De training reikt handvatten aan om uw bakkerij te ontwikkelen op het gebied van consumentenbeleving, persoonlijk leiderschap, productie en promotie en bedrijfseconomie. Grip op je Bakkerij wordt georganiseerd door Bakkerswereld en wordt mogelijk gemaakt door Dawn Foods en Koopmans. Lees hier meer.

Reageer op dit artikel