nieuws

FrieslandCampina Foodservice Nuenen breidt capaciteit uit

Nieuws

FrieslandCampina Foodservice Nuenen breidt capaciteit uit

FrieslandCampina Foodservice in Nuenen breidt haar capaciteit uit met 1.500 vierkante meter. Daarmee beschikt de vestiging over in totaal 8.000 vierkante meter aan oppervlakte.

Naast meer ruimte voor opslag en receptuurvoorbereiding is er een extra productielijn geïnstalleerd. De nieuwe productielijn stelt FrieslandCampina in staat om producten te gaan maken met een langere houdbaarheidsdatum die kunnen worden geleverd aan voedingsproducenten buiten Nederland en België.

De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerijindustrie, room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaai en soepen en sauzen. Vaak wordt dit gedaan op basis van door de klant voorgeschreven eisen en wensen die vertaald worden in klantspecifieke recepturen. Op dit moment telt de vestiging in Nuenen 120 medewerkers. Circa 85 zijn werkzaam in de productielocatie.

Jack Castelein, Director FrieslandCampina Foodservice, tijdens de opening van de nieuwbouw: “Deze uitbreiding is noodzakelijk om de verwachte groei in de komende jaren op te vangen en onze klanten buiten de oorspronkelijke kernlanden Nederland en België van dienst te kunnen zijn met een volledig assortiment kwaliteitsproducten.”

FrieslandCampina Foodservice levert vooral aan bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelindustrie. Begin 2014 zijn de activiteiten van FrieslandCampina Professional en FrieslandCampina Out-of-Home samengevoegd in FrieslandCampina Foodservice, waardoor beter ingespeeld kan worden op de veranderingen in de sector en de markt. FrieslandCampina Foodservice maakt deel uit van de business group Consumer Products Europe, Middle East & Africa. In totaal werken er 760 mensen bij FrieslandCampina Foodservice.

De geschiedenis van de vestiging in Nuenen gaat terug tot 1971. De familie Van Ballegooijen is in dat jaar gestart met een bedrijf dat zich richtte op verse slagroomproducten voor bakkerijen. Het huidige pand aan de Gulberg 18 in Nuenen is in 1985 gebouwd. In 1993 heeft Coberco de roomcentrale overgenomen en zo is het bedrijf via fusies onderdeel geworden van het huidige FrieslandCampina.

Reageer op dit artikel