nieuws

Stand tarwe in VS verslechtert opnieuw

Nieuws

Stand tarwe in VS verslechtert opnieuw
Archief Bakkerswereld

De tarwe in de VS scoort door droogte de slechtste stand in 18 jaar. Slechts 29 procent van de percelen staan er goed of uitstekend bij, meldt het ministerie van landbouw (USDA) in het wekelijkse Crop Progress Report.

De weerberichten voorspellen regen in de zuidelijke staten, waar veel harde wintertarwe wordt geteeld. Analisten verwachten dat de regen te laat komt om de tarwe volledig te laten herstellen. In 1996 scoorde de tarwe nog slechter. In dat jaar viel op 20 mei slechts 27 procent van de tarwepercelen in de twee hoogste categorieën. Ook vorig jaar stond de tarwe er slecht voor met een score van 31 procent. In 2012 was de score 58 procent.

Prijs

De slechte score van dit jaar wordt vooral veroorzaakt door droogte in de Plains, waar veel harde tarwe voor veervoer wordt geteeld. Ondanks de slechte score in de VS, daalt de tarweprijs vanwege de verwachte goede productie en de grote voorraden in de wereld. De prijsindex van de International Grains Council scoorde dinsdag de laagste notering in ruim een maand.

Reageer op dit artikel