nieuws

Grote opkomst voorjaarsbijeenkomst Echte Bakkers

Nieuws

Grote opkomst voorjaarsbijeenkomst Echte Bakkers
Productdemo tijdens de Voorjaarsbijeenkomst Echte Bakkers. Foto: PR.

Op 14 mei vond de voorjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers plaats in Wageningen.
Bijna de volledige middag stond in het teken van Spelt. Geen hype, maar een trend als je het aan Stichting Echte Bakkergilde vraagt. De tijd dat alleen geiten wollen sokken-types en de gezondheidsfreaks interesse toonden in spelt is volgens de Echte Bakkers voorbij.

“Net als elke bakker, merken ook de Echte Bakkers dat de vraag naar speltbrood sterk toeneemt. Maar ook kampen we steeds meer met de schaarste van spelt. De vraag is zo groot dat niet meer alle leveranciers aan de vraag kunnen voldoen, met flinke grondstofprijsstijgingen als gevolg. Wij vinden het belangrijk om voor de aangesloten leden de levering van spelt zeker te stellen.” Zo trapte Geert Caniels, directeur van Stichting Echte Bakkersgilde, de middag af.

 

Wat opvalt is dat het Gilde van mening is dat er ruimte is voor meer dan één soort spelt in het assortiment. De speltsoort die het Gilde samen met partner Meneba lanceert, gaat GildeSpelt Extra heten, een door het Gilde geregistreerd merk. Sally Peereboom van het Echte Bakkersilde liet een scala aan promotiemiddelen zien die de bakker kan inzetten de komende periode. Succes in de winkel valt of staat met hoe er in de winkel mee omgegaan wordt: speltbrood is een margerijk artikel, dat op ooghoogte op de broodschap hoort te liggen.

Reageer op dit artikel