nieuws

Bakkerij Bi’j oons mag open op zondag

Nieuws

Bakkerij Bi’j oons mag open op zondag
Met de bekerwedstrijd op eerste paasdag is Nijhuis nog wel gesloten, maar voor het overige wil hij op zondagen open kunnen zijn. Foto: RB

Bakkerij Bi’j oons van scheidsrechter Bas Nijhuis in Haaksbergen mag voortaan op zondag open als het aan het college van burgemeester en wethouders in Haaksbergen ligt. Op die manier wil Nijhuis onder meer voorkomen dat zijn klanten op zondag de grens naar Duitsland oversteken voor verse broodjes.

Het gemeentebestuur wil meer winkels binnen de gemeentegrenzen de mogelijkheid geven om op zondag te openen, waaronder de bakkerij van Nijhuis, zo meldt RTV Oost.

Nijhuis opende onlangs de deuren van zijn zaak op zondag uit protest tegen het besluit van de gemeente om supermarkten, tuincentra en grootschalige detailhandel de mogelijkheid te geven om zondag open te mogen zijn. Hij vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie.

Het gemeentebestuur wil nu bakkers, slagers, groentewinkels, viswinkels en zuivelwinkels ook de mogelijkheid geven om op zondagen van 8.00 tot 22.00 uur open te zijn. De raad moet het voorstel van het college nog goedkeuren, maar tot die tijd wordt het gedoogd als betreffende winkels op zondag open zijn.

Reageer op dit artikel