nieuws

Bakboek voor blinden en slechtzienden

Nieuws

Bakboek voor blinden en slechtzienden

Bakken is een toenemende liefhebberij in Nederland, ook onder blinden en slechtzienden. Speciaal voor deze doelgroep heeft Judith Eurlings het luister-bakboek ‘Bakken met gevoel’ ontwikkeld. Het boek wordt vandaag gepresenteerd tijdens de ZieZobeurs in Houten.

In het luister-bakboek ‘Bakken met gevoel’  heeft de auteur zeventig bakrecepten gebundeld. Deze zijn onderverdeeld in zoet en hartig. Het boek biedt de doelgroep de mogelijkheid om op een spontane manier zelf te gaan bakken en uit te gaan van wat ze wel kunnen. Het bakboek bestaat uit een mix van recepten van professionals, recepten aangeleverd door vrienden en familie, en recepten van mensen die gehoor hebben gegeven aan een openbare oproep, onder meer via social media.

Cabaretier Vincent Bijlo en van chef-kok Hans van Wolde van Beluga hebben een bijdrage geleverd. Daarnaast ontbreekt een recept voor (blindengeleide)honden niet, omdat deze volgens de auteur ook zeker een koekje op z’n tijd lusten.

ZieZo

‘Bakken met gevoel’ komt uit op een Daisy-speler (die ook door dyslectici wordt gebruikt) en op audio-cd. Vandaag is de presentatie tijdens de ZieZobeurs in Houten, die tot en met zaterdag duurt.

Het luisterboek is verpakt in een bijpassende hoes in de vorm van een muffin, gecombineerd met braille, en is voor €12,50 te bestellen via www.kokenmetgevoel.nl

Reageer op dit artikel