nieuws

Brood na vijven blijkt drama bij Aldi, Lidl, Coop

Nieuws

Brood na vijven blijkt drama bij Aldi, Lidl, Coop
Enkele van de onderzochte broodafdelingen in supermarkten.

Aldi, Lidl en Coop hebben de broodafdeling na vijf uur niet op orde. In de bakkerijen van deze 
supermarktketens vallen grote 
gaten in de vooravond. Zeker in vergelijking met de andere formules. Hoogvliet en Albert Heijn hebben de broodafdeling aan het eind van de dag, tussen 17.00 en 19.00 uur, relatief het beste op orde.

Dat blijkt uit onderzoek dat nieuwsblad Distrifood eind vorige maand liet doen bij 205 broodafdeldingen van acht verschillende formules.
Klanten komen er amper in aanraking met werkende en geurende ovens op dit tijdstip. Slechts in 
12 procent van de Albert Heijn-
supermarkten en Jumbo’s was er op dat tijdstip een oven zichtbaar in werking. Bij de andere gemeten formules waren er geen ovens aanwezig of ze waren leeg. Slechts in één Albert Heijn, één Jumbo en twee Lidl’s van de onderzochte supermarkten rook het als bij een warme bakker. Jumbo is koploper proeverijen: in 36 procent van de bezochte winkels viel er iets te proeven op de broodafdeling.

Smartphone

Distrifood liet de 205 brood
afdelingen fotograferen op het late tijdstip én stelde klanten via een app op hun smartphone online vragen. Ook werd de aanwezigheid van hardlopers als krentenbollen en stokbrood getest. Van de serviceformules scoort Jumbo hier het slechtst: in 56 procent van de onderzochte Jumbo’s was na vijven geen krentenbol meer verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel