nieuws

24Kitchen geeft tips tegen voedselverspilling

Nieuws

24Kitchen geeft tips tegen voedselverspilling

De foodzender 24Kitchen zet zich in om verspilling te verminderen met een nieuw programma-initiatief: Food Recycle.

Op jaarbasis wordt in de bakkerijsector alleen al 75 miljoen kilo brood weggegooid of gerecycled. Per peroon wordt met alle voedsel samen elk jaar gemiddeld 50 kilo aan voedsel weggegooid, zo meldt Milieu Centraal in een rapport van dit jaar over voedselverspilling, dat werd gepresenteerd in samenwerking met drie ministeries.

Ongeveer 14 procent van de voedselproducten belandt zodoende ongebruikt in de afvalbak, wat al snel neerkomt op ongeveer €155,- per persoon. Bij elkaar opgeteld verspillen inwoners van Nederland daarmee met zijn allen maar liefst 100.000 vrachtwagens aan voedsel.

De foodzender 24Kitchen zet zich in om verspilling te verminderen met een nieuw programma-initiatief: Food Recycle.

Food Recycle

Food Recycle laat lekkere gerechten zien waarmee geld kan worden bespaard en ook nog iets goeds wordt gedaan voor het milieu. Het programma bestaat uit korte filmpjes van drie minuten waarin alternatieven worden geboden om overgebleven etenswaren alsnog te gebruiken. De filmpjes worden gepresenteerd door Roberta Pagnier, Mounir Toub, meesterkok Angélique Schmeinck en chefkok Evert te Pas.

De zender

24Kitchen zendt 24 uur per dag producties uit over voeding en de bereiding van het dagelijks eten. Het is een initiatief van FOX International Channels Benelux en Jan Dekker Holding. De televisiezender is in meer dan zes miljoen huishoudens in Nederland te zien.

Reageer op dit artikel