nieuws

Europese Commissie keurt gezondheidsclaim Callebaut goed

Nieuws

Europese Commissie keurt gezondheidsclaim Callebaut goed

Producent Barry Callebaut heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen zijn Acticoa-chocoladeparels te voorzien van de mededeling dat dit product goed is voor het hart. Dat is het resultaat van jaren onderzoek. Volgens Callebaut is het de eerste keer dat een chocoladeproduct een dergelijke claim krijgt toegewezen.

De European Food Safety Authority (EFSA), onderdeel van de Europese Commissie, heeft de gezondheidsclaim na uitgebreid onderzoek van de Acticoa-chocoladeparels goedgekeurd. Acticoa is een chocoladeparel, die aantoonbaar een positief effect heeft op de gezondheid.

‘De gezondheidsclaim heeft betrekking op de voordelen voor de gezondheid van de flavanolen, zogenaamde antioxidanten, in de chocolade’, leggen de eigenaren van LogoChoc, het bedrijf dat de chocoladeparels in Nederland levert, uit. Het EFSA-onderzoek wees uit dat door een aangepast verwerkingsprocédé deze gezonde flavanolen uit de cacao voor 80 procent behouden blijven. Binnen twee uur neemt het lichaam de antioxidanten op. Een dagelijkse consumptie van 200 mg flavanolen, aanwezig in 10 gram donkere Acticoa of 30 gram melk Acticoa, bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de bloedsomloop. Bij het traditionele productieproces van chocolade gaan de flavanolen verloren tijdens de gisting van de cacao. De antioxidanten werken verder onstekingsremmend, ze verminderen de afzetting van vetachtige stoffen in de bloedvaten en hebben een bloeddrukverlagend effect.

De eigenaren van LogoChoc noemen Acticoa ‘het ideale product om gezond te genieten van chocolade’: ‘De parels zijn mooi, rond en glanzend. Ze hebben geen standaarduitstraling, maar mogen echt gezien worden. Al met al: ze zijn mooi, lekker én gezond. De Acticoa-chocoladeparels kunnen als voedingssupplement én als lekkernij of ingrediënt in gerechten worden gebruikt.’
De chocoladeparels zijn in Nederland te koop via de website van Acticoa (Acticoa.nl) en ze zijn vindbaar op Facebook Facebook.com/Acticoa. Binnenkort zijn de chocoladeparels ook via drogisterijen en delicatessenwinkels verkrijgbaar en – naar verwachting – in de toekomst ook bij apotheken.

Reageer op dit artikel