nieuws

Harrie Leijten vertrekt bij Bakkerswereld

Nieuws

Harrie Leijten vertrekt bij Bakkerswereld

Harrie Leijten legt per 1 maart zijn functie als hoofdredacteur Bakkerswereld en Vleesmagazine neer. Hij heeft het besluit genomen om enige jaren eerder met pensioen te gaan.

Leijten heeft zich ruim 34 jaar met hart en ziel ingezet voor de verschillende titels van Misset, Elsevier en Reed Business Media. De laatste 25 jaar (dit jaar zelfs op de kop af) was hij hoofdredacteur van Bakkerswereld en Vleesmagazine. Onder leiding van Harrie Leijten zijn de titels Bakkerswereld en Vleesmagazine uitgegroeid tot marktleidende titels die binnen de markt als toonaangevend worden beschouwd. Naast de uitbouw de vakbladen heeft Leijten een zeer belangrijke rol gespeeld bij de uitbouw van de merken Bakkerswereld en Vleesmagazine richting Online en Events. De omzetontwikkeling en enorme groei in marktaandeel zijn hier getuige van.

Veranderingen

Voor Leijten zijn er enkele belangrijke redenen om enige jaren eerder te stoppen met zijn werkzaamheden. De journalistiek verandert snel en ook het uitgeven van B2B-vakbladen vraagt om nieuwe disciplines. Daarom is het volgens Harrie Leijten tijd voor een ander type hoofdredacteur. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat hij met zijn besluit indirect ook plaats maakt voor een jongere collega.

Marijke Buijs

De opengevallen plaats door het vertrek van Harrie Leijten wordt ingevuld door Marijke Buijs (45). Zij werkt sinds vijftien jaar bij Reed Business Media. Eerst als juridisch verslaggever en als nieuwscoördinator bij het voormalig Agrarisch Dagblad. Vervolgens maakte ze in 2008 de overstap naar de eindredactie van Distrifood. De laatste jaren werkte Marijke Buijs als chef eindredacteur in de groep Food & Horeca. In die functie was zij ook al betrokken bij de vakbladen Bakkerswereld en Vleesmagazine.

Reageer op dit artikel